blog | werkgroep caraïbische letteren

Schrijvers en het internet

In de nasleep van onze onafhankelijkheidsviering organiseert Schrijversgroep ’77 een avond over de mogelijkheden van het internet voor schrijvers. Op het internet kunnen schrijvers op allerlei sites gratis informatie krijgen over schrijftechnieken. Daarnaast is het mogelijk het eigen werk te publiceren en te verkopen via het internet. De sociale media zijn ideaal om gratis naamsbekendheid te krijgen en produkten te promoten. Hiermee is het internet een medium dat emanciperend werkt. Schrijvers hoeven zich niet langer te houden aan eisen van uitgevers, die vaak voortvloeien uit hun commerciële doelstellingen.

 

Schrijvers die op het internet publiceren worden ook niet langer belemmerd door de hoge kosten voor drukwerk. Ze zijn vrij om hun werk te posten op een blog, forum, facebook, website of op youtube.
Schrijversgroep ’77 organiseert op 26 november in Tori Oso een avond waarop informatie wordt verstrekt over de mogelijkheden van het internet voor schrijvers. Er zal worden ingegaan op Facebook, Youtube en de cloud, websitemogelijkheden en publiceren via Amazon. Schrijversgroep ’77 heeft zelf een website, een facebookpagina en een youtubechannel. Er zal worden ingegaan op de voor-en nadelen van deze internetfaciliteiten, waar elke Surinaamse schrijver gebruik van kan maken. In principe kunnen ze ook door elke schrijver zelf opgezet worden.

Verder zal op 26 november de digitale Engelstalige versie van de Yamini-boeken worden gepresenteerd. Yamini is de hoofdfiguur in twee kinderboeken van schrijfster Maria Landvoort. De Nederlandstalige versies van de boeken werden eerder dit jaar door Publishing Services Suriname uitgebracht. De digitale Engelstalige versie is worldwide te koop via Amazon.com. Op de avond zal worden ingegaan op digitale internetpublicaties en de manier waarop deze te koop kunnen worden aangeboden.

 

Schrijversgroep1 (1)
De avond wordt opgeleuterd door voordrachten van de bekende schrijvers Alphons Levens, Sombra en Rappa.
De avond is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Tijd: 20.00-22.00u Inloop 19.30.

 

[mededeling van Schrijversgroep 77]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter