blog | werkgroep caraïbische letteren

Schrijver Michael Tedja wint Sybren Poletprijs 2021

Experimentele literatuur Met een prijzengeld van 35.000 euro is de Sybren Poletprijs een van de grootste oeuvreprijzen in de Nederlandse literatuur. Michael Tedja is de tweede schrijver die de driejaarlijkse prijs in ontvangst mag nemen.

Michael Tedja

door Thomas de Veen

Schrijver Michael Tedja is de laureaat van de Sybren Poletprijs 2021 voor experimentele literatuur. Dat maakte de organisatie van de prijs, die gefinancierd wordt uit een legaat van de roemruchte experimentele dichter Polet en diens vrouw, woensdagavond bekend in het radioprogramma Kunststof. Tedja is, na schrijver, dichter en theatermaker Peter Verhelst in 2018, de tweede die de driejaarlijkse prijs in ontvangst mag nemen voor zijn gehele oeuvre. De onderscheiding is met een prijzengeld van 35.000 euro een van de grootste oeuvreprijzen in de Nederlandse literatuur.

„Hoe moeilijker het is, hoe makkelijker voor mij. Als iets heel complex is, is het voor mij heel eenvoudig; als iets heel eenvoudig is, maak ik er een heel verhaal van”, zei Michael Tedja (1971) onlangs over zijn werk, in een interview van het project Hollandse Meesters in de 21ste eeuw. Hij geldt al jarenlang als een eigengereid multitalent die zich weinig gelegen laat liggen aan genreconventies en kunstvormen.

Lees hier verder op NRC, 15 september 2021

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter