blog | werkgroep caraïbische letteren

Schrijver en radiopresentator Roué Hupsel aangehouden

Paramaribo – De 69-jarige verdachte die zaterdagmiddag als drugskoerier is aangehouden op de J.A. Pengel Internationale Luchthaven, blijkt Roué Hupsel, omroeper bij Radio ABC en voorheen bij SRS en Future Radio. Hij werd betrapt met 127 cocaïnebolletjes in zijn reiskoffer, met een gewicht van iets meer dan 900 gram. De cocaïnebolletjes zaten in een plastic zak, die hij in een andere had geplaatst.Tussen de twee zakken vond de politie gesneden peper, vermoedelijk om te voorkomen dat de bolletjes te zien zouden zijn.

Roué zegt dat de cocaïnebolletjes niet zijn eigendom zijn. Hij zou niet hebben geweten dat in de zak met gesneden peper ook cocaïnebolletjes waren verstopt. De man verklaarde dat hij de zak voor iemand naar het buitenland wilde meenemen aan wie hij een vriendendienst wilde bewijzen.

Roue Hupsel, die de Surinaamse nationaliteit heeft, is intussen overgedragen aan de Narcotica Brigade. Hangende het onderzoek is hij in verzekering gesteld. De zak met cocaïnebolletjes is in beslag genomen, meldt de politievoorlichting.

Zaterdagavond heeft de politie ook huiszoeking verricht bij Hupsel. Door buurtbewoners zijn politieauto’s bij zijn woning gesignaleerd.Roué Hupsel is de schrijver van de thriller over de Surinaamse cocaïnehandel Blinde muren.Het is de tweede keer in korte tijd dat een mediabekendheid is opgepakt wegens drugssmokkel. Donderdag is Monique Breeveld, voormalig tv-presentator van Panorama, in Nederland veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf. Zij werd op 21 mei op Schiphol opgepakt met twee kilogram cocaïne verpakt als chocoladesnoepjes.

[uit de Ware Tijd en Starnieuws, 18/08/2011]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter