blog | werkgroep caraïbische letteren

Schrijftraining Anansiverhalen schrijven

In opdracht van de Nederlandse ambassade start de Schrijversvakschool op 19 januari 2016 een training Anansitori- schrijven. 20 jongeren vanaf 16 jaar krijgen de kans een origineel Anansiverhaal te schrijven waarin Anansi wordt gepresenteerd als een positieve, opbouwende en bemiddelende figuur.

anansi

 

Cursisten krijgen training in technieken om een goed kort verhaal te schrijven, geschikt voor het vertellen. Deze training wordt verzorgd door Ruth San A Jong van de Schrijversvakschool in samenwerking met de National Storytelling Academy en bestaat onder meer uit personage-ontwikkeling, plot en perspectief, scherpe dialogen en veel meer.

Alle deelnemers krijgen een opdracht die zij ter plekke schrijven en indienen. Een selectiecommissie kijkt naar originaliteit, vertelwaarde en stijl.

De organisatie kiest 20 teksten.

De geselecteerde deelnemers worden opgeroepen voor de training. De eerste groep start op dinsdag 19 januari, de tweede groep op donderdag 21 januari, steeds van 17.30 tot 20.30, gedurende 6 weken in het Amfitheater van de Paramaribo Zoo.

De verhalen worden gebundeld en verteld tijdens een literaire avond.

Voor informatie:

Naam: Ruth San A Jong / Schrijversvakschool

Telefoon: 8563674

www.schrijversvakschool.org

Email: onsboek@schrijversvakschool.org of info@schrijversvakschool.org

Open inschrijfdagen op dinsdag 5 en 12 januari 2016

Locatie: Amfitheater, Paramaribo Zoo

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter