blog | werkgroep caraïbische letteren

Schrijf je in voor de Keti Koti Tafel

De Keti Koti Dialoog Tafels gaan weer beginnen, een moment om stil te staan bij de afschaffing van de Nederlandse slavernij en de omgang met dit verleden in het heden. Wij informeren je graag over de diverse mogelijkheden om deel te nemen aan een Keti Koti tafel in deze nieuwsbrief.

 Keti Koti Tafel Musea bekennen Kleur.  Foto © Paco Núñez­­­­­

Omdat we tijdens de Keti Koti dialoog altijd in gesprek gaan met iemand met een andere kleur stellen we het op prijs u zich opgeeft met iemand met  een andere kleur.Dit is echter niet verplicht en het is ook goed om te weten dat die persoon de gesprekspartner wordt van iemand anders  Met vriendelijke groet,
Mercedes Zandwijken (oprichter) & dr. Machiel Keestra (mede oprichter) Julie Ruf (projectcoördinator) & Elias Simonse (catering & dialoog-begeleider)& Brendy Batenburg (marketing medewerker)­­­­­­­­­­­­­ 

De Keti Koti tafels woorden aangeboden door de onderstaande organisaties en zij heten u van harte welkom!

­­­­­Sluit je dit jaar ook aan op een locatie bij jou in de buurt? 

Ook dit jaar organiseren wij, evenals de voorgaande jaren in samenwerking met en in opdracht van uiteenlopende organisaties in aanloop naar de Nationale herdenking en viering van de afschaffing van de Nederlandse slavernij door het hele land  Keti Koti dialoog tafels. Op bovengenoemde locaties vinden er op of rond 1 juli Keti Koti tafels plaats. Dit jaar meedoen als individu of samen met iemand anders van een andere kleur dan jijzelf? Bekijk de agenda en meld je aan via onze website.  Voor alle Keti Koti Dialoogtafels is de inloop vanaf 18 uur. We beginnen om 18.30 uur en sluiten de avond om 21 uur af. Deelname is gratis en je ontvangt een bevestiging na inschrijving.

De Dialoogtas: voor de dialoog in klein gezelschap

­Lukt het niet om live aanwezig te zijn? Koop dan hier de Keti Koti Dialoogtassen zodat je alles in huis hebt om thuis, voor vrienden of familie, de dialoog aan te gaan!  De Keti Koti Dialoogtas is tijdens de pandemie uit nood geboren en vanwege het grote succes ervan, is de tas (Saka in het Surinaams) inmiddels een blijvend onderdeel van het aanbod van onze stichting. Met de inhoud van de dialoogtas (zie onder)  kan iedereen in het land op 1 juli mee doen aan de Nationale Keti Koti dialoog.
Dit jaar zullen wij onze activiteiten dan ook opschalen en streven wij ernaar om in totaal 3000 tassen te verspreiden over het hele land. Van elke tas die we verkopen zullen we er ook 1 weg geven.­­­­

Reserveer hier jouw dialoogtassen

Inhoud tas & thema
Naast pindasoep en boyo cake voor 2 personen bevat de dialoogtas alle ingrediënten voor een Keti Koti Tafel: kokosolie en kwasi bita (bitter hout) voor de rituelen; een Keti Koti Tafel handleiding met toelichtingen; het dialoog thema en -vragen. Hiermee kun je in principe de Keti Koti Tafel geheel zelfstandig uitvoeren en de speciale dialoogvragen met jouw gast(en) bespreken. Typische Keti Koti thema’s gaan over onderwerpen die velen bezighouden, zoals: Stilzwijgen versus burgermoed, De moed om jezelf zijn hoe doe je dat?, Ruimte geven en nemen hoe doe jij dat?

­­­­Bijzondere samenwerkingen
De receptuur van de Surinaamse boyo-cake is in handen van de befaamde patissier Cees Holtkamp uit Amsterdam en Elias Simonse, cateraar en facilitator van de Keti Koti Tafel. De culinair Parool-recensent Gilles van Loo is betrokken als curator van de Keti Koti dialoogtas. De Surinaamse pindasoep wordt naar onze receptuur vervaardigd door de soepfabriek Bicro. Bij de productie van de tassen zijn verder vele studenten betrokken van diverse MBO opleidingen en verschillende vrijwilligers. Voor de productie van de tassen en bakken van de bojo werken wij samen met de RAI onder leiding van chefkok Paul Conijn.

­­­­­­­­Keti Koti Tafel betrokken bij onderzoek NWO

Onze stichting Keti Koti Tafel kijkt ernaar uit om (een bescheiden) onderdeel uit te maken van het boeiende, uitgebreide en zeer relevante NWO-project “Re/Presenting Europe: Popular Representations of Diversity and Belonging”, gecoördineerd door Rachel Gillett van de Universiteit Utrecht. Dit project draait om de vragen:

  ·         Hoe kunnen we betere kennis produceren over de vele “andere” bevolkingsgroepen die Europa eeuwenlang hebben gevormd?

·         Hoe kunnen we het beeld van wie en wat Europa is laten aansluiten bij de dagelijkse realiteit?

·         En hoe kan Europa zijn koloniale verleden overwinnen om een ​​echt divers en inclusief continent te worden?
Mercedes Zandwijken en Machiel Keestra zullen namens de stichting deelnemen aan het projectonderdeel gewijd aan ‘Healing’, gecoördineerd door Esther Captain. Aangezien de Keti Koti-dialoogmethode wederzijds begrip en empathie tussen verschillende deelnemers bevordert, terwijl vooroordelen, stereotypen en discriminatie tussen deelnemers worden doorbroken, draagt ​​onze geritualiseerde en gefaciliteerde dialoogtafel bij aan ‘het overwinnen van Europa’s koloniale verleden’. Verder verwachten wij expertise in inter- en transdisciplinair teamonderzoek aan het project te leveren. ­­­­­­Er wordt een beperkte oplage van de Keti Koti Dialoogtas geproduceerd. Wil je zeker zijn van tassen voor jou en jouw collega’s? Reserveer dan jouw tas dan via dit formulier. De tassen zullen op 29 of 30 juni 2022 worden bezorgd en kunnen zowel  op de werkvloer als wel als bij de medewerkers thuis worden afgeleverd
Heb je vragen? Neem contact met ons op via office@ketikotitafel.nl. ­­­

­­­Stichting Keti Koti Tafel

Jaspershof 2, 1504 GA, Zaandam
info@ketikotitafel.nl

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter