blog | werkgroep caraïbische letteren

Schandelijk gedrag Surinaamse vrouwen met tatoeages

door mevrouw M. Kenswil

Het is een trend, een schandalige waaraan wat mij betreft op de meest korte termijn een halt zal moeten worden gebracht. Wat heb ik mij op oudejaarsdag geschaamd voor de Surinaamse vrouwen.
Als beschaafde getrouwde moeder met een goede baan, probeer ik trots te zijn op mijn afkomst en me normaal te gedragen en kleden. Maar wat zichtbaar om mij heen door anderen werd gepresenteerd tijdens de feestdagen was ronduit beschamend.
Waar gaat het naar toe met dit mooie land? Gaan we steeds dieper in een moreel verval? Hebben sommigen geen schaamtegevoelens meer?
Ik heb het over de wijze waarop de meeste Surinaamse vrouwen zichzelf verminken door grote afschuwelijke en vieze tatoeages op hun lichaam te plaatsen. En op 31 december moesten deze schaamtelozen hun lichaam koste wat het kost laten zien in niets verhullende kleding.
Corpulente vrouwen in korte broekjes en rokjes die slenterden in het stadscentrum en pronkten met hun vulgaire tatoeages op hun volvette lijf. Walgelijk. Ook de boven- en onderrug moest zo bloot mogelijk om de ordinaire lichaamstekeningen in giftig inkt voor het mannelijk publiek zichtbaar te maken. Wat een manier van kleden!
Het is jammerlijk dat deze mensen niet begrijpen dat zij zichzelf alleen maar voor schut zetten met deze belachelijke tekeningen en de beschaafde Surinaamse vrouwen een slechte naam bezorgen. Hoe zullen toeristen tegen de Surinaamse vrouwen aankijken? Als ordinaire prostituees? Zo komen ze in ieder geval wel op mij over!

Het trieste is dat steeds meer vrouwen een tatoeage plaatsen en in de veronderstelling zijn dat ze hiermee hun waarde verhogen. Het tegendeel is uiteraard waar, dat begrijpt een ieder met verstand. Ze denken echter mee te moeten gaan met deze ordinaire mode! Een ander plaatst een tatoeage, dus ik moet het ook, zullen velen denken.

 

Ik wil aan diegenen met tekeningen op het lichaam een dringend advies geven. Bedek je lichaam liever zo veel als mogelijk als je op de openbare weg gaat, houd het maar open en bloot bij het thuis zijn. Anders zetten jullie jezelf op ongelofelijke wijze te kijk en verpesten het goede imago van de Surinaamse vrouwen.

[van GFC Nieuws, 2 januari 2015]

on 03.01.2015 at 19:22
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter