blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Sarnámi ke Raat

Optreden Jit Narain in Den Haag

 

Het is ons een genoegen u uit te nodigen voor de presentatie van het boek Onbeschreven Erfgoed, Perspectieven op de Surinaams-Hindostaanse cultuur. Onder de redactie van professor Ruben Gowricharn hebben een aantal schrijvers verschillende aspecten van Hindostaans erfgoed beschreven.

Jit Narain. Foto © Michiel van Kempen

In deze publicatie wordt een eerste aanzet gegeven om delen van de Hindostaanse cultuur zoveel mogelijk te documenteren. Het is een bundel over verschijnselen die bekend zijn, maar nauwelijks zijn vastgelegd. De auteurs hebben ook getracht te beschrijven hoe deze onderwerpen zich hebben ontwikkeld. Aan bod komen onder meer architectuur, kleding, sieraden, eten, dans, muziek, literatuur en de Indiase cinema.

 

Als titel voor deze avond is gekozen ‘Sarnámi ke Raat’, waarbij Sarnámi staat voor het totale erfgoed van de Surinaams-Hindostaanse diaspora. Niet alle beschreven onderwerpen kunnen die avond worden behandeld. Daarom is er voor gekozen om twee aspecten te belichten, op een interactieve manier met de zaal: dans en literatuur. Jaswina Elahi zal ondersteund door live performances van Glenn Radhe en Radha Manna de traditionele dansen behandelen. In het literaire deel zal dichter en schrijver Jit Narain gedichten en teksten voordragen. Hij ontving eerder dit jaar de Trefossa Prijs 2017, voor zijn oeuvre. De avond zal worden geleid door Raoel Fatehmohammed.
We kijken er naar uit u zaterdag de 23ste te mogen begroeten.

 

 


De presentatie is op zaterdag 23 september a.s. om 19.30 uur
in het Laak Theater, Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag.
De zaal is open vanaf 19.00 uur.
De toegangskaarten kosten € 9,- en zijn te bestellen via deze link.

Het boek Onbeschreven Erfgoed is deze avond voor de speciale prijs van € 10,- aan te schaffen (winkelprijs € 17,50).

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter