blog | werkgroep caraïbische letteren

Sarafina: ‘This is my life!’

Sarafina: ‘This is my life!’ is de titel van de  autobiografische debuutroman van Helga Fredison.

Het verhaal gaat over een alleenstaande Surinaamse vrouw die met haar twee dochters op vakantie ging naar Nederland. Na de vakantieperiode besloot Sarafina zich te vestigen, omdat de gelegenheid zich ook voordeed. Ze raakte enkele keren verliefd. Maar die verliefdheden eindigden in een drama. Sarafina ging moeilijke tijden tegemoet. Maar dank zij haar standvastigheid in het geloof, kreeg zij hulp van drie ‘engelen’.

Na 30 jaar remigreerde Sarafina naar Suriname, haar geboorteland. Zij leerde het land van een andere kant kennen. Een Suriname met intriges, verrassingen en teleurstellingen. Maar ook een land met romantische en blijde momenten.

Vanwege haar sociaal-maatschappelijke betrokkenheid in het stadsdeel Zuidoost, ontving Helga Fredison diverse awards waaronder de ‘Super muis’ in 2003. Deze Muis met halter is voor Fredison het toonbeeld van klein maar sterk. Daarom prijkt het op de omslag van haar boek.

Helga Fredison

Fredison zegt: ‘Ik heb het boek geschreven, omdat ik wat te vertellen heb. Ik wil de lezers aanmoedigen om nooit op te geven. Tegenslagen maken je sterker.’

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter