blog | werkgroep caraïbische letteren

Saboteurs: nieuwe voorstelling van Mathieu Wijdeven

In Saboteurs, de nieuwe voorstelling van Mathieu Wijdeven (Productiehuis Theater Rotterdam) op tekst van Daphne Huisden, blikt een jonge illusionist terug op zijn leermeester; een mysterieuze overbuurman, geboren aan de andere kant van de oceaan, die hem de kneepjes van het vak bijbracht. Vanachter zijn goocheltafel probeert hij zijn lessen in de praktijk te brengen en de rol die hem is aangeleerd plichtsgetrouw te vervullen. Maar hoe meer hij zich over zijn leermeester herinnert, hoe minder betrouwbaar zijn herinneringen blijken te zijn.

Een theaterstuk over onbetrouwbare vertellers, verbroken beloftes, macht en overmacht. Een magische zoektocht naar manieren om te ontsnappen aan de verhalen die ons zijn aangeleerd om grip te krijgen op de werkelijkheid. Kun je je fundament herzien? En als je erin getraind bent om jezelf altijd door andermans ogen te bekijken, kun je dan nog ontsnappen aan de blik van de ander? Ook als je die ander zelf bent? 

Nagesprek

Na afloop van de voorstelling van 22 mei ben je welkom om na te praten over de voorstelling met maker en speler Mathieu van de Wijdeven en schrijver Daphne Huisden. Zij deed zeven jaar onderzoek naar Illusionisme voor haar boek Charlatans, waarmee ze mede aan de basis stond van de voorstelling Saboteurs. Het nagesprek wordt geleid door Xiara Esseboom, lid van de Raad van de Toekomst van Theater Bellevue.

Maker en spel – Mathieu Wijdeven
Script – Daphne Huisden
Eindregisseur – Maarten van Hinte (RIGHTABOUTNOW Inc.)
Vormgeving – Lidwien van Kempen
Ontwerp object M7 – Mathieu Wijdeven
Kostuumontwerp – Hanne Pierrot
Uitvoering kostuum – Mohanad Shami
Compositie – Ata Güner
Video-ontwerp – Derk Stenvers
Opname videobeelden – Sam Broekman
Dramaturgie – Mathieu Charles
Artistiek advies – Raoul de Jong, Eva Maria Staal
Regieassistent – Leah Sok (stage)
Productie – Productiehuis Theater Rotterdam
Campagnebeeld – Nick Helderman

Voor speeldata en kaarten klik hier.


NRC Handelsblad

“Je voelt je eigenlijk altijd een fraudeur.”

Theaterkrant.nl

“Mathieu Wijdeven laat heel mooi zien hoe levensreddend een illusie kan zijn.”

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter