blog | werkgroep caraïbische letteren

S77-Tori Oso-avond met Cubagangers

Van 3 tot 9 juli is Suriname gastland op het Fiesta del Fuego in Santiago de Cuba. Dit cultureel festival is, op Carifesta na, het grootste in het Caribisch gebied. Suriname pakt dan ook uit met zo’n honderd kunstenaars in verschillende disciplines (zie ook facebook/fiestadelfuegosuriname).

 

Voor storytelling is Hilli Arduin geselecteerd. Sombra, Jeffrey Quartier en Stefanie Sewotaroeno gaan mee als dichters. Verder zal er een speciale hommage aan Dobru zijn. Op 25 juni zullen Hilli, Jeffrey en Sombra een voorproefje geven van wat zij in Cuba zullen brengen. Verder zal mevrouw Yvonne Raveles-Resida, de weduwe van Dobru en voorzitter van de Dobrustichting, vertellen wat de activiteiten zijn rondom het erfgoed van Dobru. Ook zullen er op deze avond trailers te zien zijn van de muzikale vertolking van werk van Dobru, van de dvd De stilte van het ongesproken woord/ Tiri fu den Wortu di no taki. Dit alles gebeurt op 25 juni in Tori Oso. Inloop 19.30u. Aanvang 20.00u. Toegang vrij. U bent van harte welkom.

Sanne Landvreugd

Saxofoniste Sanne Landvreugd speelt mee op de cd De stilte van het ongesproken woord

Stefanie Sewotaroeno kan er op 25 juni helaas niet bij zijn in Tori Oso. Ze doet mee met de finale van Write Now 2014 en is in Nederland. De finalisten hebben hun nieuwe teksten ingediend. Wie wint wordt door een jury bepaald. Maar er is ook een publieksprijs. Op http://www.writenow.nl/Dewedstrijd/WriteNow!/Finale staan de biografieën en teksten van de finalisten. Via deze pagina ga je naar het stemformulier. Of via http://writenow.em-cultuur.nl/. De publieksprijs bestaat uit een iPad en een publicatie in Metro Vlaanderen.Stem op Stefanie!

Sewotaroeno Stefanie

Stefanie Sewotaroeno. Foto © Rash.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter