blog | werkgroep caraïbische letteren

RUST ~ Wensly Francisco

De roman Rust: De jonge Lucci is gedoemd te mislukken. Vanuit een arm, gebroken en gewelddadig gezin op Curaçao belandt hij op zijn zevende in een achterstandswijk in Tilburg. Zijn vader nam de benen. Zijn moeder werkt keihard en ontpopt zich, uiteindelijk, tot drugskoningin.

Ondertussen droomt Lucci van een carrière als rapper of filmmaker, maar de werkelijkheid bestaat uit vernederingen, geweld en anarchie. De verleiding van de straat lonkt. Tegen alle verwachtingen in vecht hij voor een betere toekomst en wanneer hij geen andere uitweg meer ziet, besluit hij het leger in te gaan. Rust laat zien hoe ingewikkeld het is om patronen te doorbreken. Een verhaal over weerbaarheid en veerkracht.

Wensly Luciano Francisco (1980) is programma- en documentairemaker en vader van twee dochters. Hij hecht veel waarde aan (journalistieke) onafhankelijkheid, inclusiviteit en representatie. Met onder andere de docu(series) Rauw CuraçaoZonen zonder vaderBandidosStikken in het paradijs (Zembla) en een serie over bubbling is hij inmiddels een gevestigde naam in de media.

Klik hier door naar uitgeverij Lebowski, die de publicatie van de roman verzorgt.

on 10.11.2022 at 12:57
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter