blog | werkgroep caraïbische letteren
1
 

Ruben Roozendaal pleegt zelfmoord

Ruben Rozendaal, een van de verdachten van de 8 decembermoorden, is overleden. Gisteravond is het ontzielde lichaam aangetroffen in een woning aan de Maikoestraat. Starnieuws verneemt dat Rozendaal zelfmoord heeft gepleegd. Hij heeft zijn linkerarm met een scheermes doorgesneden. Hij is doodgebloed.

 

Ruben Rozendaal op 30 oktober in gesprek met journalisten.

Tegen Rozendaal, die ook lid was van de groep van 16 coupplegers, heeft auditeur-militair Roy Elgin op 30 oktober tien jaar celstraf geëist. Rozendaal was geschokt door de eis en raakte zeer emotioneel. Hij had vrijspraak verwacht.

“Ik ga dit niet kunnen dragen. Het doet pijn en misschien moet ik mezelf opofferen opdat de samenleving ziet dat Rozendaal geen planning heeft gemaakt en niet aanwezig was bij de moorden,” zei Rozendaal na afloop van de zitting tegenover journalisten.

Rozendaal zei dat hij geen deel had aan de beraming noch aan de uitvoering van de 8 decembermoorden. Hij heeft als militair de opdracht die hij kreeg om André Kamperveen en Fred Derby op te halen, uitgevoerd. Ook heeft hij als militair de opdracht om het Moederbondsgebouw plat te schieten uitgevoerd. “Als ik het niet zou doen, was ik misschien de 16e man die was doodgeschoten. Die mensen waren ziek bezig.” Hij benadrukte dat hij niet met dit vonnis kan leven. “En niemand moet mij kwalijk nemen, het zal mijn wil zijn.”

[tekst van Starnieuws, 2 december 2017]

1 comment to “Ruben Roozendaal pleegt zelfmoord”

  • Alhoewel ik geen fan ben van de Surinaamse couplegers vind ik het erg jammer dat Ruben Roozendaal zichzelf van het leven heeft beroofd. Hij had zich nog kunnen verdedigen en vrijgesproken kunnen worden. Zo nu en dan volg ik de Surinaamse ontwikkelingen, maar als leek wil ik toch mijn mening geven over Roozendaal en de groep van zestien. Ik geloof sterk in de onschuld van Roozendaal, en ik denk dat hij toen gemanipuleerd en misbruikt is door zijn zogenaamde vrienden. Ik kom tot deze conclusie omdat ik een eerbetoon ten behoeve van Roozendaal op internet heb gelezen door een Surinaamse vechtersclan. Mijn condoleance aan de nabestaanden van Roozendaal. Lees de brief hier … https://www.facebook.com/notes/vishnuh-genootschap/ruben-roozendaal/1962519183996550/

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter