blog | werkgroep caraïbische letteren

Roy Khemradj weg bij SIO

door Eric Mahabier

Den Haag – Het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO) in Nederland staat sinds 1 september onder leiding van het bestuur. SIO-voorzitter Roy Ho Ten Soeng bevestigt dat het contract van directeur Roy Khemradj niet is verlengd, omdat de subsidie wordt afgebouwd. Khemradj werd op 1 maart 2011 directeur van het SIO.

De afgelopen anderhalf jaar is het SIO zichtbaarder en representatiever geworden voor de Surinaamse gemeenschap in Nederland, vinden de voorzitter en de ex-directeur.
Het SIO fungeert als aanspreekpunt voor de Nederlandse overheid, over de Surinaamse gemeenschap in Nederland. Het orgaan maakt deel uit van het Landelijk Overleg Minderheden (LOM), dat per 31 december 2014 wordt opgeheven. SIO moet na 2014 zelfstandig – zonder subsidie – overleven. Volgens Ho Ten Soeng en Khemradj wordt flink gebrainstormd over een manier om het werk te kunnen voortzetten.

Khemradj – in Suriname vooral bekend als mediaman – hoopt als freelancer actief te blijven voor het SIO, zoals hij zelf zegt “in het belang van de Surinaamse gemeenschap”. Onder zijn leiding was het SIO zichtbaar aanwezig bij evenementen zoals het Milanfestival. Ook organiseerde het inspraakorgaan een debat over de Surinaamse amnestiewet.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter