blog | werkgroep caraïbische letteren

Roué Verveer weer op de planken na gedwongen rust

Roué Verveer moest de afgelopen maanden noodgedwongen rust inbouwen, omdat hij getroffen was door een poliep op zijn stembanden. De cabaretier en standup comedian cancelde zijn shows en moet deze nu inhalen. Roué was in december en januari constant hees, maar dit leidde niet meteen tot ongerustheid bij hem.

“Ik had het ook heel druk in die periode, dus ik dacht dat het te maken had met mijn drukke schema. Toen het eind februari in een wat rustigere periode niet weg ging ben ik naar de dokter gegaan. Het bleek dat ik knobbels op mijn stembanden had.” Op 28 maart volgde een operatie en sinds 10 mei is hij weer aan het spelen.

 

Verveer noemt zichzelf het liefst standup comedian. “Ik wil vooral mensen vermaken, of het nu met een lied is of met grappen. Ik tour al tien jaar door Nederland en rond nu mijn vierde programma af. De afgelopen jaren heb ik vooral veel lol gehad. Als ik het niet meer leuk vind stop ik.” Hij is ook nog te horen als stem in tekenfilms als Madagaskar, Shark Tale, Cars en Monster House en vorig jaar was hij teamcaptain in het televisieprogramma Hints.

Omdat hij zijn shows in april noodgedwongen moest afgelasten speelt Verveer nog elf keer het programma ‘Mans Genoeg’. Waaronder op 27 mei in het Midi Theater in Tilburg. Een week later, op 3 juni, speelt hij deze show voor het laatst. “Vanaf september ga ik de theaters weer in met mijn vijfde programma. Ik ben al geboekt voor 95 theaters, maar heb nog geen letter op papier staan. Toch maak ik me geen zorgen, het gaat altijd zo en uiteindelijk staat er iets waar iedereen om moet lachen”, besluit de comedian.

[uit de Ware Tijd, 18/05/2011]

on 18.05.2011 at 22:28
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter