blog | werkgroep caraïbische letteren

Roué Hupsel op verjaardag vrijgelaten

Paramaribo – Radio-omroeper Roué Hupsel, die juridisch bijgestaan wordt door de advocaten John Bouterse en John Ferdinand, is maandag op zijn 70ste verjaardag, in vrijheid gesteld. Hij wordt verdacht van overtreding van de Wet Verdovende Middelen en was op de luchthaven aangehouden. De rechter-commissaris (rc) heeft de inverzekeringstelling van Roué Hupsel onrechtmatig geacht. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft geen beroep aangetekend tegen de beslissing van de rc, waardoor Hupsel nu op vrije voeten is. Het vervolgingsapparaat heeft de man wel met een dagvaarding in de hand naar huis gestuurd, wat betekent dat hij zich voor de rechter zal moeten verantwoorden voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen.

Advocaat Ferdinand, die gisteren nog gesproken heeft met zijn cliënt, zegt dat hij deze beslissing zag aankomen. Zijn cliënt heeft hem te kennen gegeven dat hij zijn 70ste verjaardag in stilte zal herdenken. De verdachte, die eigenlijk van plan was bij zijn familie in Nederland zijn verjaardag te vieren, onder wie zijn 92-jarige moeder, heeft thans besloten dat in alle stilte te doen te midden van mensen in Suriname die om hem geven.
Hij leed onder de situatie en wil ook de nare ervaring verwerken en van zich afzetten. Hij was bijna een week opgesloten. Het is niet bekend wanneer hij weer op de radio te horen zal zijn. De verdachte verklaarde, dat hem kort voor het inchecken door een ander gevraagd is een geschenk voor een familielid mee te nemen. Achteraf bleken hierin drugs te zitten, maar de radio-omroeper zegt dat niet te hebben geweten.
Zijn advocaat Ferdinand zegt dat de verdachte steevast heeft verklaard dat hij zich niet opzettelijk schuldig heeft gemaakt aan overtreding van de wet. Hij doet een beroep op de gemeenschap om zijn cliënt, die een vrij bekende persoonlijkheid is, niet te veroordelen voordat een rechter over hem geoordeeld heeft. Bouterse zegt dat de motivering van de rc is dat zijn cliënt in goed vertrouwen heeft gehandeld door een geschenk van een kennis aan te nemen voor een familielid. De rc motiveerde dat de politie heeft nagelaten de camerabeelden te bekijken, waarop de verstrekker mogelijk te zien was.
[van Nospang.com, dinsdag 27 augustus 2013]
on 21.09.2013 at 19:17
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter