blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Rotterdamse docent bedreigd om spotprent

Een docent van het Emmauscollege in Rotterdam is bedreigd vanwege van een spotprent die in een van de lokalen heeft gehangen, meldt de politie. “De politie en het OM nemen de bedreigingen uiterst serieus. Er wordt momenteel uitgezocht wie er achter de bedreigingen zit.”

Joep Bertrams, winnaar van de Inktspotprijs in 2015

De politie laat aan Rijnmond weten dat zij in nauw contact staan met de school. “We nemen zichtbare en onzichtbare maatregelen die ervoor moeten zorgen dat deze bedreigingen stoppen.” Er wordt onder meer extra gesurveilleerd bij de school.

Lees verder op de website van NOS, 3 november 2020; zie ook Mark Misérus, ‘Initiatief om beledigen profeet strafbaar te stellen vindt brede steun onder Nederlandse moslims’ de Volkskrant, 3 november 2020.

Honderdduizend keer is hij al getekend: de petitie om het beledigen van de profeet Mohammed strafbaar te stellen. In theorie zou het voldoende moeten zijn om het onderwerp op de politieke agenda te krijgen, al weet imam Yassin Elforkani van de Blauwe Moskee in Amsterdam zeker dat de Tweede Kamer er niets mee zal doen.
‘Deze petitie gaat in politiek opzicht niets uithalen’, zegt Elforkani. ‘En dat moeten we ook niet willen. Het lijkt me ook niet leuk om in een land te leven met wetgeving die dit soort dingen verbiedt. Maar we moeten wel een duidelijke grens trekken als het gaat om het beledigen van de profeet.’

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter