blog | werkgroep caraïbische letteren

Rotterdamse Anna Blaman Prijs voor schrijver Raoul de Jong

Schrijver Raoul de Jong is de winnaar van de Anna Blaman Prijs, een literaire prijs voor de regio Rotterdam. De Jong krijgt naast een bokaal ook een geldbedrag van 15.000 euro, meldt de organisatie. Op 2 december worden die op het stadhuis in Rotterdam aan hem overhandigd door burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Raoul de Jong. Foto © Jet Budelman/Werkgroep Caraïbische Letteren

,,Net als Anna Blaman in haar tijd, maakt Raoul de Jong zich op vele fronten cultureel-maatschappelijk en journalistiek verdienstelijk; en misschien delen Blaman en De Jong meer dan we hadden kunnen vermoeden een persoonlijke verbondenheid met de vertrapte overlever, de eenzame strijder die niet wijkt”, luidt het oordeel van de jury.

Jaguarman

De 38-jarige De Jong heeft acht boeken op zijn naam staan, waaronder Jaguarman uit 2020. Ook werkt hij voor onder meer Vrij NederlandHet Parool en NRC en schrijft hij voor theater en toneel.

De Anna Blaman Prijs wordt om de drie jaar uitgereikt. De prijs is vernoemd naar schrijfster Anna Blaman (1905-1960), die bekend is van haar boeken Vrouw en vriend en Eenzaam avontuur. Eerdere winnaars zijn onder anderen Edward van de Vendel (2019), Jules Deelder (1988) en Bob den Uyl (1968).

[Tekst uit AD, 15 september 2022]


Het bestuur van de Werkgroep Caraïbische Letteren feliciteert mede-bestuurslid Raoul de Jong van harte met deze prijs!

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter