blog | werkgroep caraïbische letteren

Rootical Vibrations

met Holding on to Jah ter ere van Bob Marley.
Aanstaande woensdag, 11 mei, is het precies 35 jaar geleden dat de Jamaicaanse reggaelegende Bob Marley overleed. Bob Marley was verantwoordelijk voor de wereldwijde verspreiding van roots reggae en rastafari en spreekt nog steeds tot de verbeelding van miljoenen mensen. Op vrijdag 13 mei organiseert Caribbean Creativity daarom als eerbetoon in samenwerking met Each One Teach One een speciale editie van Rootical Vibrations in de Roode Bioscoop met de vertoning van de unieke reggae-rasta film Holding on to Jah en na afloop een live optreden door Sister Benji.

Holding on to Jah vertelt het verhaal van de opkomst van Roots Reggae en de Rastafari beweging aan de hand van origineel archiefmateriaal en vele interviews met bekende Jamaicaanse zangers en muzikanten, waaronder URoy, Pablo Moses, Ras Michael, Joseph Hill, IJahman, Don Carlos, Sugar Minott en vele anderen. De film is gemaakt door regisseur Roger Hall en producent Harrison Stafford (Groundation) en pas onlangs officieel uitgebracht na jarenlang getouwtrek om de muziekrechten. Wij vertonen op vrijdag 13 mei eenmalig de laatste en definitieve versie van Holding on to Jah!

Zes jaar geleden begon Caribbean Creativity samen met Each One Teach One met Rootical Vibrations, een uniek film- en muziekevenement waarbij Rasta film, muziek en cultuur centraal staat. Toentertijd brachten we de Nederlandse première van Holding on to Jah in het bijzijn van regisseur Roger Hall en nu, twaalf edities later, vertonen we deze schitterende documentaire over de geschiedenis van Roots Reggae en Rastafari in Jamaica opnieuw. Voor de film wordt iedereen verwelkomt door een binghi van Each One Teach One en na de film volgt er een optreden van reggaezangeres Sister Benji. Verder is Chef Journy weer de hele avond aanwezig om zijn ital vital food te serveren.

Kaarten voor deze speciale editie van Rootical Vibrations kunnen worden besteld via deze link of op de dag zelf aan de deur. Vooraf online bestellen wordt aangeraden, aangezien er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn.

One love one heart, let’s come together and feel alright!

DETAILS

Datum:            13 maart 2016
Tijd:                 20:00-23:30 uur
Inloop:             20:00 uur
Film:               Holding on to Jah (20.45 uur, 96 min.)
Muziek:          Sister Benji (22.30 uur)
Venue:           De Roode Bioscoop, Haarlemmerplein 7, 1013 HP Amsterdam
Prijs:               €10,-
Tickets hier doorklikken
Zoek ons op Facebook

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter