blog | werkgroep caraïbische letteren

Romana Vrede: “Ik vind hetero’s een beetje vies.”

COLUMN XL ROMANA VREDE

Romana stuurde ons een bericht over haar eerste column: ‘Het is meer tekst dan afgesproken, maar ik hecht nogal aan wat ik te zeggen heb, mag het langer zijn?’ Dat mocht. Vandaar deze column XL die in ons nieuwste nummer [van Scènes – red. CU] staat dat vandaag uitkomt.

Romana Vrede. Foto © VPRO/Lenny Oosterwijk

Misschien herinneren sommigen zich nog Daria, de populaire animatieserie die eind jaren negentig door MTV werd uitgezonden. Bij het schrijven van deze eerste column, moest ik steeds weer terugdenken aan één specifieke scène uit die serie. Eentje waar de twee enige personages met een niet-witte kleur, Jodie Abigail Landon en haar vriendje Mack Mackenzie, bovenop een praalwagen staan als homecoming king en queen.

Lees hier verder in Scènes, zonder datum [ca. 16 augustus 2019]

1 comment to “Romana Vrede: “Ik vind hetero’s een beetje vies.””

  • Ik vind Romana vrede haar naam geen eer aandoen

1 Trackback/Ping

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter