blog | werkgroep caraïbische letteren

Robert Vuijsje spreekt op Aruba

De Universiteit van Aruba, Stichting Editorial CHARUBA en de Vertegenwoordiging van Nederland in Aruba(VNO) hebben het genoegen u uit te nodigen voor een lezing van Robert Vuijsje getiteld: Onder de huid.
Robert Vuijsje. Foto @ Michiel van Kempen

 

De spreker:
Robert Vuijsje (Amsterdam, 1970) studeerde Amerikanistiek aan de Universiteit van Amsterdam en de University of Memphis. Daarna werkte hij als journalist voor Nieuwe Revu en De Pers. In 2008 verscheen zijn literaire debuut Alleen maar nette mensen. Daarvoor won hij de Gouden Uil en stond op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs en de Selexyz Debuutprijs. Het boek is inmiddels verfilmd. Zijn tweede roman, Beste vriend, verscheen in 2012. Robert Vuijsje schrijft verder een wekelijkse column voor Het Parool. Ook recenseert hij Amerikaanse literatuur voor Vrij Nederland.
Tijdens deze avond zal een paneldiscussie, getiteld onder de huid, plaatsvinden over identiteit in de literatuur. Eric Mijts treedt op als moderator. Het panel wordt gevormd door onder andere Glenn Thodé, Jolanda Richardson en Gregory Richardson. De panelleden poneren enkele stellingen, waar Robert Vuijsje vervolgens op reageert.
Datum: donderdag 16 mei 2013, 18.00 uur
Aula Universiteit van Aruba, J.E. Irausquinplein 4, Oranjestad

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter