blog | werkgroep caraïbische letteren

Rik Lina – Ocean Dreams

Op zaterdag 14 januari opent de tentoonstelling van Rik Lina Ocean Dreams bij ARTTRA in Amsterdam. Rik Lina is een surrealistisch beeldend kunstenaar en dichter, wiens werk is opgenomen in het Album van de Caraïbische poëzie.

Rik Lina, Coral garden, 2022 — watercolor and acryl on paper
— 110x150cm

Rik Lina (1942) is een Nederlandse surrealist, opgenomen in de officiële canon. Lina verrast ons al jaren met zijn on-Hollandse themakeuze op groot formaat. Zijn kleurenpalet is tropisch te noemen. Hij schildert met zachtroze, geel, oranje, blauw en zelfs fluorescerende kleuren. Terugkerende thema’s zijn de energieke ervaringen die de jungle, woestijn en de diepe wateren oproepen. Deze tentoonstelling ‘Ocean Dreams’ zijn de getrouwe visualisaties van zijn meer dan 1000 duiken in de Middellandse zee, Rode zee, Caribische zee en de Timorzee. Tijdens zijn duiken heeft hij niets aangeraakt of gefotografeerd. Alle beelden zitten in zijn hoofd. Na de duik, ging Rik altijd meteen schilderen. Hierbij voelt hij zich een met het Al. 

Marianne Schutte, kunsthistorica

Locatie: ARTTRA, Tweede Boomdwarsstraat 4, Amsterdam (Jordaan)
Opening: zaterdag 14 januari 16.00 — 19.00 uur
Data: 14 januari -28   februari 2023
Openingstijden: woensdag tot vrijdag, 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak in de weekenden.
Voor bezichtiging maak een afspraak met mschutte@arttra.com


Klik hier voor zijn gedicht ‘Heimwee’


Rik Lina (rechts) in gesprek met een van de redacteuren van het Album van de Caraïbische poëzie, Michiel van Kempen, bij de vernissage van de opening van een tentoonstelling van Rik Lina in Salamanca, juni 2022
on 13.01.2023 at 10:36
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter