blog | werkgroep caraïbische letteren

Ren, Janina, ren! De kracht van het persoonlijke verhaal

Op woensdag 3 mei 2017 organiseert Vereniging Antilliaans Netwerk ism De Haagse Kunstkring een lezing over het boek Ren, Janina, ren! van het schrijversduo Marjan Brouwers en Jeannette van Ditzhuijzen (winnaressen van de Schrijverspunt Stimuleringsprijs 2016).De 4 en 5 mei-viering heeft dit jaar als thema: De kracht van het persoonlijke verhaal. De waargebeurde roman Ren, Janina, ren! is zo’n persoonlijk verhaal. Het gaat over de nu bijna 85 – jarige Janina de Marchena-Katz, die op Curaçao woont. Ze is geboren in Polen en moest als tienjarig meisje op de vlucht voor de nazi’s.

Janina’s jeugd en die van haar familie in het Joodse stadje Chorostków komen in de roman weer tot leven. De aanvankelijk blije kinderjaren vol Joodse tradities en een liefhebbende familie worden steeds meer overschaduwd door de antisemitische dreiging vanuit zowel Polen als buurland Duitsland. Totdat eerst de Russen en bijna twee jaar later de Duitsers Chorostków bezetten. Een voor één raakt Janina haar familieleden kwijt, tot ze er alleen voor staat en in sneeuw en kou op zoek moet naar een veilig onderdak. Op 3 mei vertellen de auteurs, Marjan Brouwers en Jeannette van Ditzhuijzen, over het ontstaan van de roman en de achtergronden. Daarbij zullen zij oude foto’s laten zien, maar ook een recent interview met de hoofdpersoon Janina.

Praktische Informatie:
Datum: Woensdag 3 mei 2017
Tijd: 19.30 uur – 22 uur.
Inloop vanaf 19.00 uur
Locatie: De Haagse Kunstkring (Albert Vogelzaal) Adres: Denneweg 64, 2514 CJ Den Haag
Entree: Leden Vereniging Antilliaans Netwerk 2017 gratis. Niet leden €5,- Leden Haagse Kunstkring en studenten krijgen 50% korting op de entreeprijs Gelieve vooraf te storten via ons IBAN nummer NL04 ABNA 0585850321 t.n.v. Antilliaans Netwerk onder vermelding van uw naam en voornaam Aanmelden: Via info@antilliaansnetwerk.nl uiterlijk 2 mei 2017

Na afloop van de lezing is er de mogelijkheid om te netwerken. Tevens is het boek op die avond te koop voor het bedrag van €19,50. Beide auteurs kunnen het boek signeren.
Programma: 19.00 uur Inloop 19.30 uur Welkomstwoord door Roos Leerdam-Bulo, voorzitter Vereniging Antilliaans Netwerk 19.40 uur Presentatie door Marjan Brouwers en Jeannette van Ditzhuijzen 20.40 uur Q&A 21.00 uur Afsluiting 21.15 uur Borrel en boekverkoop 21.45 uur Einde

 

 

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter