blog | werkgroep caraïbische letteren

Reis mee naar Curaçao in dit griezelige eilandverhaal

Uitgeverij Volt presenteert het tweede kinderboek van Milouska Meulens: Mondi. Op 6 oktober 2022 van 14.00 tot 16.00 uur wordt het eerste exemplaar aangeboden aan Izaline Calister.

De vier broers DeeJay, JayDean, Fenchi en Tonchi groeien op Curaçao op. Na school verkennen ze de mondi: de woeste natuur vol geheimen. In de mondi staat een verlaten huisje. Het verhaal gaat rond dat er een brua woont, een heks. Rond het huis gebeuren vreemde dingen. De wind waait er niet en er ligt een onverklaarbare plas water voor de deur. En wat is dat grote bolvormige ding in de manzanillaboom voor het huis?

Milouska Meulens

Als de ouders van de jongens besluiten om naar Nederland te emigreren, slaat Tonchi uit frustratie de bol in de boom kapot, geholpen door zijn broers. Dat hadden ze beter niet kunnen doen. Zullen de broers veilig zijn in Nederland?

Mondi speelt zich deels in Nederland, deels in Curaçao af, waar Milouska Meulens opgroeide. Ze trakteert de lezer op beeldende beschrijvingen van de natuur op het eiland en woorden en uitdrukkingen in het Papiaments (met achterin een verklarende woordenlijst) – een unieke verrijking van een Nederlandstalig kinderboek.


Milouska Meulens is ook te gast op de 10de Caraïbische Letterendag in het HNI in Rotterdam, op zaterdag 8 oktober ‘s middags en schreef ook een essay in de bundel Dat wij zongen – klik hier voor meer informatie.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter