blog | werkgroep caraïbische letteren

Redacteuren gezocht voor rijketeksten.org

De Taalunie werkt hard aan het project waarbij we op de vrije en gratis raadpleegbare website https://rijketeksten.org/ rijke teksten ter beschikking stellen aan het leerplichtonderwijs. Met dit project wil de Taalunie beantwoorden aan de grote vraag vanuit het onderwijs naar goede teksten om in de les te gebruiken. Uit onderzoek blijkt dat rijke teksten een middel zijn om de taal- en denkontwikkeling van leerlingen te stimuleren, en hen beter en met plezier te laten lezen.

Onder rijke teksten verstaan we authentieke, goed geschreven teksten die kunnen worden ingezet in het onderwijs om de taalontwikkeling en de kennis van leerlingen te versterken. Op de website streven we naar een gevarieerd aanbod aan rijke teksten voor verschillende leeftijden: zowel verhalende, verhalend-informatieve en informatieve teksten kunnen een plaats krijgen op de website. Ook willen we een brede variatie in tekstgenres aanbieden: van artikelen tot boekfragmenten en gedichten. Het Comité van Ministers van de Taalunie onderschrijft eveneens dit initiatief. De visie en de uitgangspunten van de website werden door een werkgroep van experts opgesteld. 

Voor dit project zijn we nu op zoek naar nieuwe leden voor verschillende redactieraden. We willen graag een redactieraad samenstellen die specifiek naar teksten uit Suriname en de Caraïben zoekt. Zo’n redactieraad is samengesteld uit onderwijsprofessionals, leesbevorderaars en bibliotheekmedewerkers die teksten selecteren die in aanmerking komen voor de website. We zouden graag aan jou vragen om deze oproep in jouw netwerk te verspreiden, zodat de website ook aangevuld wordt met leesmateriaal uit Suriname.

In de bijlage vind je alle informatie over de procedure die geïnteresseerden kunnen volgen.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter