blog | werkgroep caraïbische letteren

Rechter: geen copyright op kookrecepten

Een rechter in Liège stelt dat er volgens de wet geen copyright bestaat op kookrecepten. Een kookboekschrijfster uit Limelette (Louvain-la-Neuve) die haar recepten letterlijk terugvond in een ander boek spande de rechtszaak aan. Tevergeefs dus. Een andere kookboekauteur zegt dat als de politici een gat in de wet hebben laten zitten, dat gat snel gedicht moet worden.

[Bron: De Standaard]

Uitgeverij Dubois meldt ons dat met de feestdagen voor deur het weer is tijd om na te denken over cadeautjes en lekker eten. Geen zin in onnodige stress, zoeken in overvolle winkels, lange rijen voor de kassa en gesleep met cadeaus? Bestel dan nu dit originele, Surinaamse kookboekenpakket bij Uitgeverij Dubois! Nu voor slechts € 40,00! (normale prijs: € 54,50)

Het pakket bestaat uit:

Het Groot Surinaams Kookboek: het meest complete Surinaamse kookboek dat ooit is uitgegeven! In meer dan 300 pagina’s geeft deze klassieker een keur van gerechten, zowel voor de eenvoudige als de fijne keuken. De beproefde recepten zijn afkomstig van de Creoolse, Hindoestaanse, Indonesische en Chinese bevolkingsgroepen van Suriname.

Paperback – 336 pagina’s – auteurs: A.A. Starke & M. Samsin–Hewitt.

Wat de Surinaamse Pot Schaft: een verhaal à la Sex in the City, maar dan met een vleugje Suriname en een kookboek met heerlijke, Surinaamse recepten ineen!

Gebonden uitgave – 144 pagina’s – auteur: Diana Dubois.

Sonnie, de weggelopen roti-pannenkoek: een uniek lees – kook – kijkboek ineen voor de kleine kok! Het boek bevat een leuk verhaal en als je het omdraait heb je een kookboek met pannenkoek- en poffertjesrecepten uit heel de wereld. Rijk geïllustreerd en met een voorwoord van Ronald Giphart. Gebonden uitgave – 192 pagina’s – auteur: Diana Dubois.

Ga naar het bestelformulier op de website van Uitgeverij Dubois en bestel het pakket o.v.v. uw achternaam/boekenpakket. Deze aanbieding is geldig tot en met 15 november 2010. Let op: voor verzending naar het buitenland gelden andere tarieven.

Uitgeverij Dubois

Bentincklaan 45 B

3039 KH Rotterdam

Tel +31 6 30941635

Email: info@uitgeverijdubois.nl

Website: www.uitgeverijdubois.nl

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter