blog | werkgroep caraïbische letteren

Readytex viert maandag bigi yari

Readytex NV viert maandag haar 50-jarig bestaan. Een halve eeuw is er hard gewerkt waardoor het bedrijf 50 jaren van groei en ontwikkeling heeft meegemaakt. Dit is het vieren waard, vindt Readytex. Van een bescheiden schoenenwinkel in 1968 is de onderneming uitgegroeid naar de grote en welbekende winkelzaak die ze in 2018 is. Surinames ‘Ala sma winkri’ is een vertrouwd deel van het stadsbeeld in het winkelcentrum van Paramaribo.

 

Belangrijk in het assortiment verspreid over de verschillende afdelingen van de winkel, zijn de babyspullen, kleding en textiel, de traditionele en hedendaagse crafts en de souvenirs. Readytex legt het accent op het Surinaamse product. Naast de vele traditionele crafts en souvenirs die zij afneemt van lokale vaklieden, beschikt Readytex ook over een eigen atelier waarin diverse producten ontworpen en geproduceerd worden. Creativiteit staat bij Readytex hoog in het vaandel, zegt de leiding van het bedrijf. Een bijzondere afdeling is ook Readytex Art Gallery. De galerie die in 2015 een nieuw onderkomen kreeg in het aangrenzende en gerenoveerde familiepand aan de Steenbakkerijstraat 30, beschikt over een gevarieerde collectie beeldende kunst gecreëerd door getalenteerde Surinaamse kunstenaars.

Readytex wil graag vooral haar Surinaamse identiteit etaleren bij deze jubileumviering. Daarom heeft het bedrijf op de bigi yari van 15 oktober, een bijzonder cultureel feestprogramma op schema staan. In een wervelende flashmob, komen vanuit verschillende kanten Inheemse Sambura dansers, een Brassband en Tazza voor de deur van Readytex bijeen voor een waardig verjaardagsfeest. De activiteiten starten om 13:00 uur en lopen door tot 15:00 uur. Alle afdelingen van Readytex NV zijn maandag gesloten vanaf 12:00 uur.

 

on 14.10.2018 at 19:42
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter