blog | werkgroep caraïbische letteren

Ray Blinker: Lifetime Achievement Award

Claudia Esajas (op haar Facebookpagina): “Ray Blinker wint de Septimius Lifetime Achievement Award!”

Ray Blinker (links) / foto ontleend aan zijn Facebookpagina

Wat is het?
De Septimius Awards (voorheen NVIFF) is een prestigieuze prijsuitreiking. Het richt zich op het ontdekken en stimuleren van nieuw onafhankelijk talent, het ondersteunen van visionaire films en het ondersteunen van opkomende en onafhankelijke filmmakers. Het biedt een brede selectie films uit Azië, Afrika, Oceanië, Europa en Amerika.

Ray Blinker
Ray Blinker is een creatief adviseur, producent en lid van de adviesraad. Hij is Chief Talent Officer bij TulsaStudios Film & TV en IndieGo, een incubator voor filmmakers, en bestuurslid bij VENZO vrijwilligersorganisatie Amsterdam. Hij studeerde filmregie en -productie aan het Institute for Film Television & Media Arts in New York en Magazine Publishing aan NOTU in Nederland. Als uitgever heeft hij het Cross-Culturele glossy magazine Roof uitgegeven. Als Creative Artist manager heeft hij internationaal talloze jonge schrijvers, film- en televisiemakers gecoacht.

Tulsa Studios
Tulsa Studios, gevestigd in Amsterdam, is een creatief productiebedrijf. Opgericht door producers Ray Blinker en Vince Berkleef. Tulsa Studios is gespecialiseerd in authentieke verhalen vertellen en wil er zorg voor dragen dat deze verhalen worden verteld door een diverse groep filmmakers die de wereld waarin we leven weerspiegelen.

Lifetime Achievement Award.
Voor zijn niet aflatende inzet voor inclusie en diversiteit in de filmindustrie en zijn werk, oa Anton de Kom, Final Memento en Redrum, ontving Ray Blinker de Septimius Lifetime Achievement Award.

on 11.06.2022 at 8:59
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter