blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Rapper Small V vermoord

Willemstad — Luigino Victoriano Martina, een Curaçaose rapper beter bekend als ‘Small Victory’, ‘Small V’ of ‘V Scholtz’, is vannacht in de Blanquillaweg gedood. Hij is het achttiende moordslachtoffer van dit jaar geworden.

 

 

De centrale meldkamer van de politie kreeg omstreeks kwart voor vier een melding binnen over een schietpartij met gewonden. De agenten troffen daar midden op de weg een auto aan met diverse kogelinslagen, en een man die geen teken van leven meer gaf, die later Martina bleek te zijn.

Het onderzoek ter plekke wijst uit dat Martina, de 21-jarige man K.M. en een minderjarig kind, iemand bij een woning in de genoemde straat gingen afzetten. Martina was de bestuurder. Plotseling werden zij aangevallen door drie gewapende mannen, die diverse schoten losten. Beide mannen werden geraakt, het kind niet. Martina overleefde zijn opgelopen verwondingen niet. Volgens niet-officiële berichten zijn er ruim 30 lege patronen op de plaats delict aangetroffen en door de technische politie in beslag genomen. Het is nog niet bekend hoe vaak en waar Martina werd geraakt. Zijn lichaam werd in opdracht van het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor lijkschouwing. Het is de 21-jarige man wel gelukt uit de auto te komen. Hij rende weg en is hulp gaan zoeken in de buurt. Later werd hij door een ziekenwagen op de F.D. Rooseveltweg opgehaald en naar het St. Elisabeth Hospitaal gebracht voor medische behandeling, waarna hij werd opgenomen.

Small V heeft met het videoclip ‘Nada ta pasando’ (niets aan de hand) begin vorig jaar, bijna 300.000 views gehaald op YouTube. De videoclip van ‘Lonely’ uit het album ‘The Test’, die hij op het eiland heeft opgenomen (geregisseerd door Steve Martha), heeft ruim 100.000 views gehaald. Verder was de rapper regelmatig in de studio te vinden en werkte hij samen met diverse andere lokale en internationale artiesten. ‘Nos ta bang’ (we schieten), samen met artiest Noni doet het sinds vorig jaar ook heel goed op YouTube. De rapper zou op 23 maart volgend jaar zijn 29e verjaardag vieren. Uit een diepgaand onderzoek zal de toedracht van de moord moeten blijken.

[uit Amigoe, 28 december 2015]

Hieronder Nos ta bang (We schieten)

 

 

on 29.12.2015 at 10:15
Tags: / /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter