blog | werkgroep caraïbische letteren

Raoul de Jong geïnterviewd in de Haagse Hogeschool

Op donderdag 13 april wordt Raoul de Jong geïnterviewd op de Haagse Hogeschool door Aaron Bangudi.

Raoul de Jong (Rotterdam, 1984) is een Nederlands auteur, columnist, programmamaker en danser. Hij schreef het boekenweekessay 2023 Boto Banja en in 2020 de roman Jaguarman. Zijn werk is vaak autobiografisch, humoristisch en heeft een spirituele toon.

Raoul de Jong. Foto © Michiel van Kempen

Over Jaguarman
Op zijn 28e ontmoet Raoul de Jong zijn Surinaamse vader voor het eerst. Ze praten hetzelfde, bewegen hetzelfde en geloven allebei in wonderen. Raouls vader vertelt hem dat een van hun voorouders een medicijnman was, die zichzelf kon transformeren in een jaguar. Zijn krachten werden doorgegeven van vader op zoon. Raouls vader wil niets met deze krachten te maken hebben, maar Raoul besluit zelf op onderzoek te gaan. In Suriname spreekt hij met archeologen, dansleraren en wintipriesters en maakt hij kennis met Surinaamse schrijvers, denkers en verzetshelden zoals Anton de Kom, Papa Koenders en Bram Behr. Hun stemmen werden tot nu toe vaak doodgezwegen en vergeten. Waarom was dat? En welke wijsheid ging zo verloren? In Jaguarman schrijft Raoul zijn onbekende voorvader aan, en vertelt hem wat hij door de zoektocht naar zijn krachten heeft ontdekt over de geschiedenis van Suriname. Al schrijvend beseft hij wat ieder mens van die geschiedenis zou kunnen leren.

Raoul de Jong wordt geïnterviewd door Aaron Bangudi, vierdejaarsstudent European Studies met een Congolese achtergrond. Hij heeft een passie voor dichten, het vertellen van verhalen, de Afrikaanse keuken en muziek.

Datum en tijd 13 april 2023 | 16.00 – 17.00
Plaats: Speakers’ Corner, Haagse Hogeschool

Gratis toegang! Graag hier aanmelden.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter