blog | werkgroep caraïbische letteren

Radiomonologen over de kloof

Er wordt regelmatig gesproken over een groeiende kloof tussen ouderen en jongeren, tussen hoog- en laagopgeleiden, tussen provincie en Randstad, tussen arm en rijk, of tussen autochtoon en allochtoon. Waar denken schrijvers aan bij de kloof? In opdracht van het Nederlands Letterenfonds en het NPO-fonds maken acht schrijvers radiomonologen over hun kijk op De Kloof.

 

Alfred Birney, Babs Gons, Oek de Jong, Derek Otte, Nina Polak, Marja Pruis, Georgina Verbaan en Pieter Waterdrinker werken aan een radiomonoloog van 12 minuten. Zij zullen daarbij gaan samenwerken met (jonge) radioregisseurs, die door AVROTROS, NTR en VPRO worden geselecteerd.

De gedramatiseerde monologen over de kloof zullen eind dit jaar zijn te horen op NPO Radio 1 en komen beschikbaar als podcast.

De radiomonologen vormen de vierde editie van ‘Fluiten in het donker’, een jaarlijkse samenwerking van Nederlands Letterenfonds, het NPO-fonds en de omroepen AVROTROS, NTR en VPRO. Doel is het radiodrama een literaire impuls te geven. Het Nederlands Letterenfonds heeft de schrijfopdracht verstrekt en het NPO-fonds zal de productie van de hoorspelen ondersteunen.

Meer informatie
In de bijlage vindt u korte biografieën van de acht auteurs.

Copyright foto’s:
Alfred Birney – ©Patricia Börger Babs Gons – ©Colin Hill Imagery Oek de Jong – ©Annaleen Louwes Derek Otte – © Hans Reitzema Nina Polak – ©Bob Bronshoff Marja Pruis – © Keke Keukelaar Georgina Verbaan – © FotoFloor Pieter Waterdrinker – © Julia Lisnjak.

Over het Nederlands Letterenfonds
Het Nederlands Letterenfonds stimuleert, door middel van beurzen en subsidies aan schrijvers, vertalers, uitgevers, tijdschriften en festivals, de kwaliteit en diversiteit in de literatuur en draagt bij aan de verspreiding en promotie van de Nederlands- en Friestalige literatuur in binnen- en buitenland.
www.letterenfonds.nl

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter