blog | werkgroep caraïbische letteren

Radio mArt twee uur lang over Albert Helman

Op dinsdagavond 13 september wijdt Radio mArt (Multiculturele Amsterdamse Radio en Televisie) een twee uur lange speciale uitzending aan Albert Helman.

Opmaak 1
Te gast is Michiel van Kempen, van wie a.s. zaterdag 17 september een vuistdikke biografie over Albert Helman verschijnt: Rusteloos en overal; het leven van Albert Helman (uitgeverij In de Knipscheer, Haarlem). Van Kempen schreef eerder de tweedelige Een geschiedenis van de Surinaamse literatuur (2003) en tekende ook voor bloemlezingen als de Spiegel van de Surinaamse poëzie (1995) en Mama Sranan; twee eeuwen Surinaamse vertelkunst (1999).

Kempen Sordam knapperd

Michiel van Kempen (rechts, Max Sordam en een onbekende vriendelijke dame

 

Presentator van het programma is Max Sordam. Sordam (1926) is al zo’n 20 jaar verbonden aan mArt en is verweven met het radiostation. “Het begon allemaal, toen Norman van Gom, destijds technicus bij mArt, mij tijdens een interview in de studio ten overstaan van de luisteraars vroeg, of ik niet iets blijvends zou kunnen betekenen voor de omroep. Ik heb onmiddellijk ja gezegd”, aldus Max, een erkende cultuurkenner. En zo werd de kiem gelegd voor het adviseurschap van Max Sordam bij mArt, dat tot op de dag van vandaag is blijven bestaan en dat ook het vaste praatprogramma Met het Verstand op Nul zou opleveren.

De uitzending gewijd aan Albert Helman (19034-1996; pseudoniem van Lou Lichtveld) is een bijzonder programma buiten de vaste programma’s om.
Via de ether en 24 uur per dag wereldwijd via het Internet verzorgt mArt dagelijks informatieve, sociaal maatschappelijke en educatieve programma’s, naast afwisselende muziekprogramma’s.

Radio mArt
Datum en tijd: dinsdag 13 september 2016, 19.00-21.00 uur.
Studio telefoon: 020 – 471 42 91 (let op: Als u dit nummer belt komt u direct in de uitzending!)

Klik hier voor radio mArt

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter