blog | werkgroep caraïbische letteren

‘Radicaal identiteitsdenken brengt ons nergens’

Filosoof en schrijver Stine Jensen (47) veranderde van mening over identiteitsdenken.

door Anna Deems

Avifauna - foto Aart G. Broek

‘Radicaal identiteitsdenken brengt ons nergens.’ / foto Aart G. Broek

Oude standpunt / ‘Je sekse, kleur, religie, leeftijd en sociale klasse zijn bepalend voor je identiteit. Ik was een radicale identiteitsdenker, activistisch en geëngageerd.’
‘Op mijn 17de leverde ik heel strijdlustig een leeslijst in bij Engels met alleen maar vrouwelijke auteurs. Als student heb ik in de VS women’s studies gedaan en wilde ik ook black studies doen, maar daarvoor kregen zwarte studenten voorrang. Ik ben gepromoveerd op theorieën van de feministische socioloog Donna Haraway, dus ik zat helemaal in de postkoloniale feministische studies. Later ben ik ook nog betrokken geweest bij de Beperkt Houdbaar-beweging, vooral om me actief te verzetten tegen het eenzijdige vrouwbeeld in de media.’

Het kantelpunt / Lees verder in de Volkskrant, 28 juni 2019.

“je zag aan Nzumes houding dat ze niet bereid was tot een gesprek”

 

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter