blog | werkgroep caraïbische letteren

Rabindranath Tagore schrijfwedstrijd

Rabindranath Tagore, geboren op 7 mei 1861 te Calcutta, in het toenmalig Brits-Indië, op het grondgebied van wat nu Bangladesh is, was de eerste Aziaat die de Nobelprijs voor Literatuur won. Hij was dichter, schrijver van allerlei vormen van proza, schilder, choreograaf, muziek componist, songtekst schrijver, zanger, pedagoog, filosoof, humanist en uitgever. Hij is de enige dichter die twee volksliederen op zijn naam heeft staan, namelijk van India en van Bangladesh. De ideeën die hij had om de wereld te verbeteren zijn vandaag nog actueel. Dit jaar wordt zijn 150ste geboortedag gevierd in Suriname met een week vol activiteiten. De organiserende commissie bestaat uit: de Indiase Ambassade, Alphamax Academy, ART Vibes United en Schrijversgroep ’77.

Een van de activiteiten is een schrijfwedstijd voor de scholieren van het VOJ en het VOS-onderwijs. Scholieren die zich laten inspireren tot het schrijven van poëzie of proza mogen hun werk via de school of zelf, uiterlijk 31 mei inleveren bij het Indiaas Cultureel Centrum aan de Schneiders Howardstraat. Bijzonder bij deze wedstrijd is dat de inzendingen geschreven mogen zijn in elke taal die in Suriname gesproken. Het werk mag niet eerder gepubliceerd zijn. Er zijn aantrekkelijke prijzen voor de winnaars waaronder publicatie in een boekwerk. Zondag 7 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt in een award ceremonie. De gedetailleerde regels om mee te doen met de wedstrijd zijn te vinden op de website van Schrijversgroep 77 op www.schrijversgroep77.org (Kijk in het menu bij Proza of bij Poëzie).

Voor geïnteresseerden die meer willen weten is er op 23 april 2011 een pagina met informatie over Tagore in DWT Literair. Daarnaast kunnen ze online zijn naam googlen en veel te weten komen. Ook in de bibliotheek van het Indiaas Cultureel Centrum is er informatie over hem vinden. Alsook op www.iccsuriname.com en www.indembassysuriname.com.

Voor eventuele vragen kunt u terecht bij ismene.krishnadath@gmail.com of sylvana.dankerlui@alphamaxacademy.com, telefoon:520513 of 491755.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter