blog | werkgroep caraïbische letteren

R. Dobru op postzegels

De eenheid onder de verschillende bevolkingsgroepen in Suriname is door Surpost uitgebeeld in een serie Eenheidszegels, bestaande uit twee postzegels. Het gedicht ‘Wan bon’ van de Surinaamse dichter en schrijver, Robin Raveles, ‘Dobru’ en de Kankantrieboom als symbool voor de Eenheidsgedachte staan afgebeeld op de zegels.
Voor de uitgifte is toestemming verleend door de R.Dobru Raveles stichting. De postzegels en de bijbehorende producten zijn sinds vandaag te koop op de Surpost-kantoren. De zegels zijn gedrukt in een oplage van 4.000, waarvan er 1.500 in Suriname verkrijgbaar zullen zijn gedurende een korte periode. De eerste aankoop is verricht door president Desi Bouterse, die de First Day Cover signeerde. Zijn echtgenote overhandigde de bescheiden hierna aan Yvonne Raveles-Resida, voorzitter van de Dobru Raveles Stichting.

 

Jubileumjaar
Bij deze bijzondere uitgifte waren ook de vertegenwoordigers van de Raad van Ministers, de RVC Surpost, de Nationale Commissie en andere genodigden aanwezig. Liesbeth Perotie zong bij deze gelegenheid het Surinaams volkslied, terwijl de voordrachtskunstenaar Sombra (Stanley Slijngard) het gedicht ‘Wan Bon’ declameerde.
De postzegels hebben een nominale waarde van respectievelijk SRD 1,25 en SRD 1,75. Verder zijn er ook eerste dag enveloppen (First Day Covers) met een speciale stempel voor de prijs van SRD 6,25 en plastic mapjes met de beschrijving en twee zegels voor SRD 6,25 beschikbaar aan de loketten van het postbedrijf. Een complete set kost SRD 15.50.
De uitgifte van de zegels is gedaan in het kader van de herdenking van het Jubileumjaar van 140 jaar Hindostaanse Immigratie, 150 jaar Afschaffing van de Slavernij en 160 jaar Chinese Immigratie. Met de zegels wordt er wederom aandacht geschonken aan het product filatelie dat uitermate geschikt is voor het nationaal en internationaal promoten van specifieke kenmerken van Suriname en zijn samenleving, zegt Surpost.
[van Starnieuws, 11 november 2013]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter