blog | werkgroep caraïbische letteren

Quintis Ristie weerspreekt beschuldigingen VHP-topper Dijksteel

door Jerrel Harderwijk

De bekende radio- en televisiepresentator Quintis Ristie weerspreekt de beschuldigen gedaan door VHP-ondervoorzitter Stanley Dijksteel, als zou hij een volksoplichter zijn. In gesprek met Suriname Herald geeft hij aan, het jammer te vinden dat Dijksteel op deze toer gaat. Het kan er bij Dijksteel niet in dat Ristie geld van de staat ontvangt zonder iets ervoor te presteren en notabene moraalridder speelt in de media. Hij geeft aan dat Ristie op de loonlijst staat van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) en geen arbeid verricht.

Stanley Dijksteel,
coördinator van Bureau Eenheid.

“Iemand die in Nederland woont met de Nederlandse nationaliteit, die niet voor de staat Suriname werkt doch toch op de loonlijst van Biza staat middels een contract van de vorige regering en daartegenover geen prestatie levert, noem ik een volksoplichter,” zegt de VHP-topper.

Ristie: “Eerlijk, ik weet niet wat meneer Dijksteel zijn probleem is. Ik ken hem persoonlijk en ga hem zo publiekelijk niet bespreken. Maar het enige dat ik kan zeggen is dat wat meneer Dijksteel zegt ik niet kan bewijzen van mezelf, omdat het niet klopt. Zijn interpretatie op de realiteit, is zijn interpretatie.”

De mediaman geeft aan dat hij naar Suriname is gekomen om een bijdrage te leveren aan zijn land. Hij is een professional op het gebied van communicatie en begeleiding en heeft zijn diensten aangeboden. Voor hem maakt het niet uit welke regering aan de macht is. Zolang hij een bijdrage kan leveren staat hij klaar.

Quintis Ristie

Hij geeft ook aan contact te hebben opgenomen met de directeur van Biza, waarbij hij zich netjes heeft aangemeld. Van de directeur heeft hij moeten vernemen dat hij moet wachten. “Ik heb een contract lopen bij de overheid, dat elk moment door beide partijen opgezegd kan worden. En ik ontvang geen salaris van de staat,” zegt hij uitdrukkelijk.

Geen persoonlijke aanval
Op de vraag aan Dijksteel als de kritiek op Ristie te maken heeft met een persoonlijke zaak, zegt Dijksteel: “Neen. Iedereen die op deze manier geld van de staat neemt zonder iets ervoor te presteren en notabene moraalridder speelt in de media, ga ik op dezelfde manier uitkleden.”

Hij is nu bezig om te onderzoeken wie de andere mensen zijn die zich op een dergelijke manier bewegen in de samenleving en geld van de staat ontvangen. “Iedereen vindt het immoreel, maar niemand durft de kat de bel aan te binden,” zegt Dijksteel.

[Van Suriname Herald, 2 maart 2021]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter