blog | werkgroep caraïbische letteren

Quintis Ristie ontvangt Rotterdamse 4 Leeuwenspeld

Quintis Ristie heeft uit handen van de ceremoniële voorzitter van Satya Dharma, Arnold van der Heijde, de Rotterdamse 4 Leeuwenspeld in ontvangst mogen nemen. Ristie kreeg de onderscheiding dinsdag voor zijn jarenlange inzet voor diverse vrijwilligersorganisaties. Ristie is zeer ingenomen met deze onderscheiding en voelt zich zeer vereerd.

Quintis Ristie krijgt de onderscheiding opgespeld
door Arnold van der Heijde,
ceremoniële voorzitter van Satya Dharma.

In Suriname is Ristie bekend als radioreporter voor Ampie’s Broadcasting Corporation. Hij is tevens de oprichter van het eerste jongerenvrijwilligerskorps in Suriname met als doel om jongeren te helpen bij het schrijven van goede curriculum vitae, zodat zij gemakkelijker de juiste baan kunnen vinden. In maart 2008 ontving Ristie de Kleurenaward 2008 voor zijn verdiensten en betekenis voor de diversiteit in Nederland. De voordracht voor het Rotterdamse 4 Leeuwenspeld is gedaan door de gewezen PvdA-raadslid, Ramon Ramsodit, uit Rotterdam-Hoogvliet.

Stichting Satya Dharma reikt jaarlijks een beperkt aantal onderscheidingen uit aan personen die zich vooral op sociaal-maatschappelijk, culturele, sport, onderwijs en religieus gebied verdienstelijk hebben gemaakt. Ram Rambaratsingh, adviseur van Satya Dharma, zegt dat de organisatie van plan is om elk jaar de Rotterdamse 4 Leeuwenspeld uit te reiken aan personen die zich sterk maken voor met name de verbetering van de positie van de Surinaamse gemeenschap in Nederland en Suriname.

[van Starnieuws, 27 februari 2019]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter