blog | werkgroep caraïbische letteren

Promotie Headly Binderhagel: Geesten en goden maken niet ziek

Vandaag promoveerde Headly Binderhagel aan de Universiteit van Tilburg op het proefschrift: Woordbreuksyndroom: een psycho-neuro-endocriene benadering van fyofyo programmering.

promotie Binderhagen

Headly Binderhagel legt een verband tussen de symptomen van het ziekteverschijnsel fyofyo en de manier waarop het stress-systeem en het verloop van hersenprocesssen het menselijk organisme beïnvloeden.
Fyofyo is een gevreesd ziekteverschijnsel in Suriname, dat mensen in verband brengen met de straffende macht van geesten en goden op het leven van mensen.

Binderhagel
Als promotores fungeerden prof. dr. J.B. Rijsman en prof. dr. B.H.R. van den Bergh. In de commissie zat o.a. dr Otmar Buyne die wilde weten hoe de uitkomsten van dit proefschrift in Suriname gebruikt zullen worden. Ook aanwezig op het podium van deze promotie waren enkele hooggeleerden uit andere disciplines: prof.dr. Chan Choenni (hindostanen), emeritus prof. Dr. Humphrey Lamur (demografie) en prof.dr. Ernst Hirsch Ballin (internationaal recht).

 

Foto’s: Roy Khemradj

1 comment to “Promotie Headly Binderhagel: Geesten en goden maken niet ziek”

  • Ik vind jammer dat een man van zo’n kaliber zulke spinsels op na houd.

    Het geestelijke kun je alleen met het geestelijke bestrijden en niet anders.Feit!

    De stelling: Geesten en goden maken niet ziek, is volstrekt een dwaalleer.

    Deze man weet niet waar die over praat. Maar ach anderen geloven ook niet in geesten dus is het beter het in een vorm te gieten waar ze wel in geloven.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter