blog | werkgroep caraïbische letteren

Promotie Daphina Misiedjan op recht op water

Op 3 november 2017 promoveerde Daphina Misiedjan aan de Universiteit Utrecht op haar onderzoek Towards a Sustainable Human Right to Water: Supporting vulnerable people and protecting water resources. Daphina Misiedjan is promovendus bij het departement Rechtsgeleerdheid en gespecialiseerd in mensenrechten, water en duurzaamheid. Onlangs heeft Daphina Misiedjan ook een Black Achievement Award ontvangen. Zij kreeg de Stimuleringsprijs voor jong talent tijdens een gala-bijeenkomst in het Tropenmuseum op zondag 29 oktober 2017.

 

Daphina Misiedjan

De awards zijn een initiatief van NiNsee (het Nationaal instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis). In totaal waren er 21 genomineerden in 7 categorieën. De prijsuitreiking vond plaats in het kader van de Black Achievement Month die liep van 29 september tot en met 29 oktober.

Enkele maanden geleden vertelde Daphina Misiedjan in een interview met Illuster over het belang van juridisch onderzoek naar duurzaam waterbeheer. Het recht kan bijdragen aan oplossingen voor belangrijke maatschappelijke vraagstukken als toegang tot water.

Misiedjans promotor was Marleen van Rijswick, hoogleraar Europees en nationaal waterrecht.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter