blog | werkgroep caraïbische letteren

Project rond Roemers Drieling

Geachte, beste, lieve!

In oktober 2014 heeft Cindy Kerseborn, documentairemaakster, mij uitgenodigd om als beeldend kunstenaar werk te maken voor een speciale tentoonstelling rond De drieling van Astrid Roemer. Ik vind het een grote eer.
Negen kunstenaars in totaal zijn benaderd, en hebben ja gezegd, waaronder Iris Kensmil en Marlene Dumas!

Astrid Roemer2

Astrid Roemer

Ik heb het boek van bijna 1000 bladzijden nu bijna uit. Het is een epos dat zich voornamelijk afspeelt in het postkoloniale Suriname. Ik bracht in dit land een deel van mijn jeugd door (6 t/m 8 jaar) leerde er lezen, schrijven, zwemmen en fietsen en had veel vriendjes en vriendinnetjes. En familie, nu nog. Ook tekende ik er alles van me af, veel is bewaard door mijn moeder, in plakboeken.
Het voelt als een enorme erkenning dat ik nu uitgenodigd ben, om mij in beeld uit te drukken, naar aanleiding van
het fenomenale boek van Astrid Roemer.

Wendela de Vries

Wendela de Vries

Door dit boek nu, decennia later, te lezen, begrijp ik veel meer van dit land en de mensen en valt veel op zijn plaats. Ik ben nu elke dag in mijn atelier aan het werk en aan het lezen. De opening van de expositie zal plaatsvinden op 18 juni in de CBK oost in Amsterdam.

De schrijfster heeft zich 10 jaar niet laten zien, en zal morgen, 22 mei, voor het eerst deelnemen aan een literaire avond in het Compagnietheater in Amsterdam. Daarover lees je hieronder alles.
Er zijn nog kaarten! www.compagnietheater.nl Ik ben er in ieder geval, met man en dochter.
Hopelijk tot morgen en anders tot 18 juni, vanaf 16 uur. Uitnodiging voor de expositie volgt!

Hartelijke groet,

Wendela de Vries

Geachte heer of mevrouw,

Bij deze, nodig ik u van harte uit, namens de Stichting Cimaké Foundation, voor
de Literaire Avond WAS GETEKEND, rondom en met Astrid H. Roemer in het Compagnietheater Amsterdam.

Met o.a. Karin Amatmoekrim, Arjan Peters, Izaline Calister, Sanne Landvreugd en Sabrina Starke.

Tijd: op vrijdag 22 mei aanvang 20.30 uur. Inloop 20.00 uur.

Ter informatie voeg ik als bijlage een persbericht toe en een foto van de schrijver.

Wij hopen dat u deze avond onder de aandacht van uw publiek wilt brengen.

Met vriendelijke groet,
Cindy Kerseborn/regisseur

Reserveren:
Compagnietheater, Kloveniersburgwal 50, 1012 CX Amsterdam
Online kaartverkoop www.compagnietheater.nl <http://www.compagnietheater.nl>
Vrijdag 22 mei, 20.30 uur
Toegang € 12,50 | CJP, Stadspas, Student, ACT-pas: €10

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter