blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Prince overleden op 57-jarige leeftijd

De Amerikaanse zanger Prince is donderdag overleden op 57-jarige leeftijd. Dat bevestigt een manager van Prince aan persbureau AP.

Prince_at_Coachella

 

“Het is met groot verdriet dat ik moet bevestigen dat de legendarische Prince Rogers Nelson donderdagochtend in zijn huis bij Paisley Park is overleden op 57-jarige leeftijd”, aldus zijn manager Anna Meacham in een verklaring. Zijn lichaam werd aangetroffen in de studio in zijn huis in Minnesota.

De politie wilde eerst niet de berichtgeving van entertainmentwebsite TMZ over de dood van Prince bevestigen, zij maakten alleen bekend dat er een lichaam bij de woning van de zanger gevonden was. Later bevestigde de manager van Prince zijn dood pas.

 

prince1001
Griep

Prince kampte volgens een woordvoerder al een aantal weken met griep.

Hij moest op 15 april al wegens een medische noodsituatie naar een ziekenhuis. Zijn vliegtuig maakte daarvoor een tussenlanding in Illinois. Toch trad hij de dag erna nog op bij een concert, waar hij zijn fans verzekerde dat alles in orde was.

Voorafgaand aan zijn laatste optreden had Prince echter twee shows als gevolg van gezondheidsproblemen geannuleerd.

 

candy dulfer

Nederlands bekendste saxofoniste, Candy Dulfer, verwierf haar wereldreputatie in de band van Prince

Steun

Bij zijn huis staan steeds meer fans om hun steun te betuigen. Alle Nederlandse popzenders draaiden als steunbetuiging zijn hit Purple Rain donderdagavond.

Internationale superster

Prince werd beroemd in de jaren zeventig en groeide uit tot een van ’s werelds grootste sterren van de Amerikaanse popmuziek.

Wereldwijd heeft Prince meer dan honderd miljoen albums verkocht. De zanger werd bekend met nummers als Purple rain, Let’s go crazy, Kiss en The Most Beautiful Girl in the World. Hij wist in zijn muziek jazz, funk en disco te combineren.

De artiest heeft zeven Grammy’s , een Golden Globe en een Oscar gewonnen tijdens zijn carrière. Hij werd ingewijd in de Rock and Roll Hall of Fame in 2004.

 

prince11
Memoires

Eind maart liet Prince nog weten dat hij bezig was met zijn memoires: The Beautiful Ones. Hij zou daarin zijn eerste herinnering beschrijven tot aan zijn optreden tijdens de Super Bowl Half Time Show in 2007. Het boek zou volgend jaar moeten verschijnen, aldus de zanger.

De artiest was twee keer getrouwd. De eerste keer met zijn back-up danseres Mayte Garcia. Ze gingen in 2000 uit elkaar. Daarna trouwde hij met Manuela Testolini en dat huwelijk eindigde in 2006.

 

[AP/Nu.nl, 21 april 2016]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter