blog | werkgroep caraïbische letteren

Prijs voor scriptie over integratie-discours

De Mira Media Scriptieprijs is gewonnen door cultureel antropoloog Willem Thijs (Universiteit Utrecht). Hij krijgt de prijs voor zijn afstudeerscriptie Van ‘integratiediscours’ naar ‘burgerschapsdiscours’. De scriptie is het resultaat van een analyse van de geschiedenis van het ‘integratiediscours’ vanaf de jaren zeventig in de Nederlandse politiek en het huidige discours tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van juni 2010.

Andere genomineerde scripties hadden betrekking op de vraag wat Marokkaanse Nederlanders vinden van de manier waarop zij gerepresenteerd worden en welke ideeën er leven in de Nederlandse media, op de berichtgeving in Arabische media als Al Jazeera, Asharq Al-Awsat en Al Watan, over de ondersteuning door de Nederlandse overheid van het in Amsterdam gebaseerde Perzischtalig multimediastation Radio Zamaneh en over de herdefiniëring van feministische documentaires.

Met de jaarlijkse Mira Media Scriptieprijs wil Mira Media de aandacht vestigen op interessante scripties op het gebied van media en de multiculturele samenleving.

Samenvattingen van de scripties en het juryrapport zijn te vinden op de Mira Media website, klik hier

[overgenomen van Wereldjournalisten.nl, 31 januari 2011]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter