blog | werkgroep caraïbische letteren

Prijs de Poëzie

De geplande prijsuitreiking van De Gedichtenwedstrijd 2019 ging zaterdag, 21 maart 2020, niet door in Amsterdam. Er waren meer dan 6.400 inzendingen. Lees hier de honderd beste inzendingen, die gebundeld worden in Een geluk als goede wijn geschonken; klik op een van de nummers, bijvoorbeeld nr. 21 ‘De Akte van Erkenning van Suriname 1975’ van Sharon Tilburg.

De winnaar werd online bekend gemaakt via de website Prijs de poëzie op zaterdagmiddag 21 maart om 16:00 uur, te zien via youtube. De jury bestaat uit Tsead Bruinja (voorzitter), Gershwin Bonevacia, Maxim Februari, Dominique de Groen en Asha Karami.

De Gedichtenwedstrijd bekroont het beste Nederlandstalige gedicht van het jaar en staat open voor zowel professionele dichters als amateurs. Het doel van de wedstrijd is om meer mensen in Nederland en België te inspireren en te enthousiasmeren voor poëzie.
De Gedichtenwedstrijd is de afgelopen 10 jaar georganiseerd onder de naam Turing Gedichtenwedstrijd. Sinds het begin van de wedstrijd in 2009 hebben ruim 20.000 dichters meer dan 90.000 gedichten ingezonden. 

Prijzen
De winnaar van De Gedichtenwedstrijd ontvangt € 10.000, het hoogste geldbedrag voor één gedicht ter wereld. Ook de andere prijzen zijn niet gering: de tweede prijs bedraagt € 3.000 en de derde prijs € 1.500.
Het prijzengeld wordt beschikbaar gesteld door diverse fondsen en organisaties en de deelnamegelden.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter