blog | werkgroep caraïbische letteren

Presentatie van Zinkplaat en planken in Suriname

[Bericht van Stadsherstel Suriname]

Op maandag 16 april organiseert de Vereniging Vrienden van Stadsherstel Suriname (VVSS) een boekpresentatie waarvoor wij u van harte uitnodigen op een geheime locatie.Het boek Zinkplaat en Planken: het verdwijnen van de houten volkswoningen in Paramaribo is een fotoboek van Wim Verboven over de kleine houten stadswoningen in Paramaribo.

 

De boekpresentatie wordt gegeven door de auteur van het boek die op dit moment in Suriname is. Het boek gaat over de de gewone traditionele woonhuizen van Paramaribo die langzaam aan het verdwijnen zijn. Niet de grote panden die in overheidshanden zijn maar de traditionele houten woningen waar ‘gewone’ Surinamers al sinds mensenheugenis leven en wonen. Dit boek beschrijft 100 van deze pareltjes, die lange tijd het karakter van de stad hebben bepaald.

Zowel in het boek als tijdens de presentatie wordt aandacht besteed aan de geschiedenis, de architectuur en het leven van de bewoners in de traditionele houten volkswoningen.

Datum: maandag 16 april 2018
Inloop: 19.30 uur; aanvang 19.45 uur

U kunt zich uiterlijk vrijdag 13 april aanmelden voor de boekpresentatie per mail aan vrienden@stadsherstelparamaribo.org. U ontvangt dan een bevestiging met de locatie van de presentatie.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter