blog | werkgroep caraïbische letteren

Presentatie Charlotte Doornhein zaterdag 25 april / Stimulering identiteit Aruba

Bewegende boeken – Charlotte Doornhein heeft verschillende boeken geschreven waarin zij in haar verhaal gebruik heeft gemaakt van bewegende beelden (filmpjes). In haar presentatie neemt Charlotte ons eerst mee naar het Aruba van 1950 en fotomateriaal uit de tijd dat haar moeder opgroeide op Aruba. Vervolgens gaat zij in op vijf van haar Caribische boeken waarin bewegend beeldmateriaal een grote rol speelt. Uiteraard krijgt het publiek dit te zien en kunnen zij zelf o.a. ervaren hoe een kapokboom en een stervende hond tot hen spreekt, wat voor gevoel een Papiamento rapsong met videoclip hen geeft, hoe Caribische dieren over het scherm heen krioelen en tot hen dichten & hoe je met je vinger een piratenboot achteruit kunt laten varen of de zee kunt laten ontstaan uit een plas water op de keukenvloer!

foto omdraaiboek.resizedIn 2014 schreef Charlotte Doornhein het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk De roep van de shoco / E grito di e shoco rondom het thema Feest. Wonderwel past dit boek ook in het thema van de Kinderboekenweek van 2015 Natuur, wetenschap en techniek. In het tweede deel van haar presentatie gaat de auteur dieper in op het ontstaan van het boek, de achtergronden, de symboliek en de beweging die het boek op gang brengt bij de kinderen van Aruba.

De presentatie wordt georganiseerd door Simia Literario
op zaterdag 25 april 2015
van  15.30 – 17.00 uur
Vereniging van Schrijvers en Vertalers
Van Deijssel Huis
De Lairessestraat 125
1075 HH  Amsterdam
Entree: 5 euro

Vooraf aanmelden: bij voorzitter Sandra Sue van Simia Literario via sandra_sue@hotmail.com

auteursfoto Charlotte Doornhein - resized

Er is gelegenheid om het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk 2014 van Charlotte Doornhein De roep van de shoco / E grito di e shoco te kopen en te laten signeren, alsmede andere boeken van haar hand.

De aanbieding van het boek in het Arubahuis op 25 maart jl. wordt verslagen in het Antilliaans Dagblad onder de titel ‘Stimulering identiteit van Aruba’, zie deze pdf: AD 31 maart 2015 _ aanbieden boek Arubahuis

on 20.04.2015 at 13:42
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter