blog | werkgroep caraïbische letteren

Politieterrorisme?

Twee politieambtenaren van de Motorsurveillancedienst (MSD) hebben woensdag voor aardig wat commotie gezorgd op de wegstrekking Anton Dragtenweg tot de Keizerstraat. De wetsdienaren, een vrouwspersoon en een manspersoon, reden dusdanig terroriserend op de weg dat zij het geheel verkeer in gevaar brachten. In eerste instantie reden de agenten met hun tweeën naast elkaar en weigerden achterliggende voertuigen hun te laten inhalen.

De zaken escaleerden dusdanig dat de mannelijke politieagent ter hoogte van het stoplicht van Spanhoek zigzag met een vaart tussen voertuigen begon te rijden. Hierbij zou hij zelfs in een woordenwisseling zijn geraakt met een heleboel autobestuurders. Wanneer autobestuurders zich beklagen over het rijgedrag van de politie wordt hen voorgehouden dat niemand de politie van de weg kan verwijderen. Anders is het dat wanneer autobestuurders de twee motorbrigades zouden inhalen, zij gechanteerd en zelfs op de bon geslingerd zouden worden.

Een journalist, die op dat moment langsreed, merkte dit gedrag ook op. Op een gegeven moment is de verslaggever al rijdende in discussie gegaan met de agent. “Meneer u hebt niets te zeggen, u moet gewoon rechtdoor rijden”, zei de zeer onbeleefde agent aan de autobestuurder. Dagblad Suriname nam hierover een reactie van het hoofd van de afdeling Motorsurveillancedienst (MSD), Marcel Blackson. “Dat zijn niet de instructies. Ik zal maatregelen treffen contra de agenten om herhaling van zulk rijgedrag te voorkomen”, aldus inspecteur Blackson.

[uit Dagblad Suriname, 18-02-2016]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter