blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Politicus en schrijver Pieter Hilhorst op 6de Caraïbische Letterendag

Politicus, politicoloog en publicist Pieter Hilhorst zal zijn opwachting maken op de 6de Caraïbische Letterendag, zaterdag 24 oktober a.s. in de grote lichthal van het Tropenmuseum in Amsterdam. Van 2012 tot 2014 was hij wethouder van financiën, onderwijs en jeugdzorg van Amsterdam, als opvolger van Lodewijk Asscher die vicepremier was geworden in het kabinet-Rutte II. Als publicist schreef hij columns voor de Volkskrant en was hij programmamaker en ombudsman bij de VARA.

Pieter Hilhorst. Foto © Nataly Linzey/Werkgroep Caraïbische Letteren

Hilhorst (7 maart 1966) studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Als dienstweigeraar werkte hij vervolgens bij Studium Generale Maastricht. Daarna was hij verbonden aan de Amsterdamse school voor Sociaal Wetenschappelijk Onderzoek, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hierop werd hij actief als publicist, hij presenteerde programma’s voor de IKON, LLiNK en de VARA. Voor de laatste omroep presenteerde hij het programma De Ombudsman. Daarnaast schreef hij columns in de Volkskrant en publiceerde hij essays, artikelen, boeken en theaterteksten.

Naar aanleiding van het vertrek van Lodewijk Asscher als wethouder in Amsterdam wegens het aanvaarden van de functie van minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en vicepremier in het kabinet-Rutte II kwam er in Amsterdam een vacature als wethouder. Hilhorst werd namens de PvdA voorgedragen om deze functie te gaan vervullen. Op 28 november 2012 werd hij als wethouder geïnstalleerd. Hij kreeg de portefeuilles financiën, onderwijs en jeugd.

Hilhorst was lijsttrekker van zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Een dag na het grote zetelverlies van de PvdA bij die verkiezingen maakte hij zijn aftreden bekend als wethouder en plaatselijk partijleider.

[Biografische informatie uit Wikipedia]

 

Klik hier voor het volledige programma van de 6de Caraïbische Letterendag.

 

logo_CL2

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter