blog | werkgroep caraïbische letteren

Poetry&Beyond Sessions: EROTIEK!

Taboe-brekend? Broodnodig? Prikkelend voor velen? Stout maar Kritisch? Op zaterdag 31 oktober wordt de derde editie van de Poetry&Beyond Sessions gehouden in On Stage Theater. Het thema van deze editie is EROTIEK!

 

 

De verschillende interpretaties, invalshoeken en connotaties van EROTIEK komen aan bod. De nadruk ligt op het delen van woorden en geluiden via kunst om op die manier het eigen verhaal te kunnen brengen. Tijdens de Open Mic krijgen bezoekers zelf de kans om zich te uiten via poetry, dans, zang en alle denkbare vormen van voordracht kunst.
Poetry&Beyond Sessions is een event waarbij het draait om Spoken Word verstevigd door haar origine poetry. Naast deze woordkunst wordt de avond omrasterd door disciplines als muziek, dans en beeldende kunst. Een avond voor jong en oud(er). Een avond voor mensen die het ‘meer dan van iets’ zoeken en die gewoon heerlijk voedend willen genieten.

 

erotiek poetry
Op een Poetry&Beyond avond zijn de conversaties tussen de disciplines, de uitlaatkleppen van de kunstenaars vanuit verschillende stromingen en de uitdaging om jouw tak van kunst te gieten in een opgegeven thema de crux van het experiment. Experimenteren met talent, kunstvormen en het zijn in deze maatschappij!
De rode draad van het experiment bestaat uit performances en werken van het dichterscollectief KokoLampu. Het is een poetry collectief bestaande uit jonge en nieuwe poets onder begeleiding van Poetry Performer Zulile Blinker (tevens ook Founder van Stg. Platform Support Suriname).

suake en wiske erotisch
Zij schrijven over alledaagse perikelen, ontwikkelen zich in hun voordracht ervan en werken aan hun persoonlijke ontwikkeling onder andere met behulp van woordkunst. De huisband D_Answer onder leiding van Prayanswer Rotgans fungeert als pompende aders in het geheel lichaam genaamd Poetry&Beyond Sessions. De mix van poetry en muziek leeft bij de Poetry&Beyond Sessions. “We bringing sexy back to poetry!”
Beeldende kunst is de verbeelding van woordkunst, de attitude zonder de klank en de manifestatie van de Leeeld ter plekke gecreëerd. Dit gedeelte wordt behelsd door gevestigde kunstenaars wiens rol ligt in de kennisoverdracht van de avond van oud naar jong.
De line-up ziet er als volgt uit: KokoLampu (Spoken Word), Lenz Castillion (Dans), Anique Marcet (Dans), Kevin Thompson (Dans), André Sontosoemarto/Kurt Nahar/Hesdy Mertiwirijo (Live Art), Divainey Gojo (body paint), D_Answer (Band), Zulile Blinker (MC.Poetry).

 

[uit GFC Nieuws, 19 oktober 2015]

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter