blog | werkgroep caraïbische letteren

Poetry&Beyond Sessions… Erotiek! (3e editie)

Op zaterdag 31 oktober vond een geslaagde derde editie van Poetry&Beyond Sessions in de uitverkochte On Stage Theater in Paramaribo plaats. Deze derde editie was in het teken van EROTIEK!

door Zulile Blinker

 

Via woordkunst (met name Spoken Word), dans, beeldende kunst en muziek kwamen de verschillende, invalshoeken en conotaties van EROTIEK aan bod. De nadruk lag op het delen van verhalen via kunst om te komen tot jouw verhaal.

Poetry&Beyond Sessions is een event waarbij het draait om Spoken Word verstevigd door haar origine Poetry. Naast deze woordkunst wordt de avond omrasterd door disciplines als muziek, dans en beeldende kunst. Een avond voor Jong&Oud(er). Een avond voor jou die het ‘meer dan van iets’ zoekt…en die gewoon heerlijk voedend wilt genieten.

Het publiek luisterde en keek aandachtig naar de voordrachten. Zoet, bitter, stilzwijgend, lachtrekkend en spiegelvormende verhalen via woordendans, dans, beeldende kunst, muziek en meer…EROTIEK sprak en er werd aandachtig geluisterd. Van lachen dwars door snijdende stiltes om terug te komen tot het besef van, kwam het publiek van jong tot oud aan hun trekken. De vol geprogrammeerde avond was taboe-brekend voor velen en smaakt naar meer.

 

dichterscollectief

Kokolampu

Het dichterscollectief KokoLampu deed voordrachten waarin hun verhaal gelinkt aan erotiek gedeeld werd. Dans van Kidcastic, Lenz Castillion en Anique Marcet waren stout, verassend en vermakend. Kurt Nahar, André Sontosoemarto en Henk Daniël ‘Sheik’ waren de beeldende kunstenaars van deze editie met durvende kwasten die het verhaal van de avond vertaalde op canvas. André Sontoesomarto en Divainey Gojo zette een bodypaint act neer dat bovenal gedurfd was. Divainey eindigde de act met een gedicht in het Aucaans. D_Answer band met saxofonist Noel Wielzen fungeerde als slagader van het geheel. Initiatiefnemer van Platform Support Suriname dat dit organiseerde en tevens Poetry Performer, Zulile Blinker, rijgde de avond aan elkaar met pittige interacties met het publiek via MC en Spoken Word.

 

lucky Luke

Het is duidelijk dat de vraag naar woordkunst is geprikkeld in Suriname en bovenal het thema erotiek heeft de aandacht getrokken van menigeen om een getuige te zijn van deze speciale avond. Hou de facebook pagina van Platform Support in de gaten voor meer info, beelden van de avond en info over de volgende editie. De avond zal uitgezonden worden op Garuda TV.

www.youtube.com/platformsupportsuriname

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter