blog | werkgroep caraïbische letteren

Poetry & Beyond session gaat voor EROTIEK

Taboedoorbrekend? Broodnodig? Prikkelend voor velen? Stout maar Kritisch?

‘De masturbatie van het denken, doet wijsheid klaarkomen’, zo luidt de quote van poetry performer Zulile Blinker, tevens ook oprichter van de Stichting Platform Support Suriname. Op zaterdag 31 oktober wordt de derde editie van de Poetry & Beyond Sessions gehouden in On Stage Theater met als thema: EROTIEK!

 

zulile-blinker-poetry

Sensualiteit, seksueel, lichamelijke liefde, fantasieën, alles wat je kunt bedenken op het gebied van erotiek door verschillende interpretaties, invalshoeken en connotaties, komen aan bod. De nadruk ligt op het delen van woorden en geluiden via kunst om op die manier het eigen verhaal te kunnen brengen. Tijdens de Open Mic krijgen ook de gasten een kans om zich te uiten via poetry, dans, zang en alle denkbare vormen van voordrachtskunst. Poetry & Beyond Sessions is een event waarbij het draait om spoken word verstevigd door originele poetry. Naast deze woordkunst wordt de avond omrasterd door disciplines als muziek, dans en beeldende kunst. In de line-up staan: Koko Lampu (Spoken Word) Lenz Castillion (Dans) Anique Marcet (Dans) Kevin Thompson (Dans) André Sontosoemarto/Kurt Nahar/Hesdy Mertiwirijo (Live Art) Divainey Gojo (Body Paint) D_Answer (Band) Zulile Blinker (MC. Poetry).

 

Zowel jong als oud komen aan hun trekken op de avond. Een avond voor mensen die hun gehoor willen laten strelen door klank en geluid. Op een Poetry & Beyond avond zijn de conversaties tussen de disciplines, de uitlaatkleppen van de kunstenaars vanuit verschillende stromingen en de uitdaging om jouw tak van kunst te gieten in een opgegeven thema, de crux van het experiment. Experimenteren met talent, kunstvormen en het zijn in deze maatschappij!

De rode draad van het experiment bestaat uit performances en werken van het dichterscollectief Koko Lampu onder leiding van Blinker. Koko Lampu is een poetry collectief dat nieuwe poets voordraagt onder begeleiding van poetry performer Zulile Blinker. Zij schrijven over alledaagse perikelen, ontwikkelen zich in hun voordracht ervan en werken aan hun persoonlijke ontwikkeling onder andere met behulp van woordkunst. De huisband D_Answer onder leiding van Prayanswer Rotgans fungeert als pompende aders in het gehele lichaam genaamd Poetry & Beyond Sessions.

 

Asterix de geilaard

De mix van poetry en muziek leeft bij de Poetry & Beyond Sessions. “We bringing sexy back to poetry!” Beeldende kunst is de verbeelding van woordkunst, de attitude zonder de klank en de manifestatie van de gedachten via beeld. Woord en Beeld zijn de kameraden van de avond! Tijdens zo een avond wordt het kunstwerk/beeld ter plekke gecreëerd. Dit gedeelte wordt behelsd door gevestigde kunstenaars wiens rol ligt in de kennisoverdracht van de avond van oud naar jong. Kaarten voor deze editie zijn te koop voor SRD25 bij: Zus&Zo, Soup Oso of bel/app naar (8706217).

[uit De West, 2015/10/24]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter