blog | werkgroep caraïbische letteren

Podcast ‘Arki wan tori’ komt met kinderhoorspelen

door Audry Wajwakana

PARAMARIBO – Na dertig verhalen van twaalf auteurs en voorgelezen door zes vertellers, voegen de makers van Arki Wan Tori binnenkort een serie hoorspelen toe op hun podcast. “Vijf nieuwe verhalen liggen in principe al klaar om opgenomen te worden”, zegt Kevin Headley, samen met Jinaraja Menke initiatiefnemer van de kinderpodcast. De grote uitdaging om dit nieuw project uit te voeren is, naast tijd en energie, het financieel gedeelte.

Kevin Headley en Jinaraja Menke (scherm)
van de podcast ‘Arki Wan Tori’ doen via Zoom
mee met de paneldiscussie ‘Decolonizing Storytelling’
tijdens het Cinekid Festival. Foto: Cinekid Festival

Het duo is naarstig op zoek naar fondsen, die bereid zijn hun creatieve project te medefinancieren. “Zodra die steun binnen is, gaan we gelijk aan de slag want we hebben er enorm zin in”, zegt Menke. Ze hebben afgelopen maand deelgenomen aan het Cinekid Festival. Dat is ‘s werelds grootste film- en mediafestival voor kinderen, jaarlijks in de maand oktober georganiseerd. Kinderen kunnen deelnemen aan verschillende programma’s. Parallel hieraan is er ook een Cinekid voor professionals. Daarbij komen makers van mediaproducten voor kinderen bij elkaar voor kennisuitwisseling en inspiratie opdoen van elkaar.

Het festival was een combinatie van fysieke en virtuele aanwezigheid. De podcastmakers konden vanwege Covid-19 niet afreizen, bovendien was eraan deelnemen ook op eigen kosten. Headley en Menke zijn benaderd door de festivalorganisatie via het mailadres dat op hun website staat. Ze vermoeden dat de organisatie het internet heeft afgestruind voor gegadigden.

Het maakt ze niet uit hoe; ze zijn allang blij dat ze zijn “opgevallen”. Het podcastduo deed via Zoom mee aan de paneldiscussie ‘Decolonizing storytelling’ – dekoloniseren van verhaalvertellingen. Aan tafel zat Aurore Auguste, co-scenarist van de in Annecy bekroonde korte animatiefilm Vanille, die haar roots heeft in Guadeloupe en Frankrijk. Deelnemen aan het festival heeft de podcastmakers een dermate positieve boost bezorgd, dat ze de tweede fase zo snel mogelijk willen uitvoeren.

[uit de Ware Tijd, 03/11/2021]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter